DünyaManşetSağlık

Küresel Aşı Zirvesi bugün Londra’da toplanıyor

0

İngiltere‘nin başkenti Londra‘da bugün düzenlecek olan Küresel Aşı Zirvesi’nin ana hedefinde Küresel Aşı İttifakı (Gavi) için en az 7.4 milyar dolar toplanması bulunuyor.

Zirveye 25 ülkeden 25 devlet başkanı ile hükümetlerden özel sektöre 50’nin üzerinde üst düzey temsilci katılıyor. Zirve öncesinde, katılımcılar sosyal medya üzerinden duydukları heyecanı dile getirmişti.

‘Gavi’ye her zamankinden daha çok ihtiyaç var’

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımında “Yarın arkadaşlarım Boris Johnson ve Seth Berkley (Gavi’nin CEO’su) ile birlikte katılacağım Küresel Aşı Zirvesi’ni iple çekiyorum. Gavi’nin ardında bir araya gelmeye ve 2025’e kadar herkesin aşılandığı bir küresel sağlığa her zaman olduğundan daha çok ihtiyacımız var” diye yazmıştı.

Geliştirilecek koronavirüs aşısının dağıtımında da rol alacak

Katılımcılar arasında Microsoft‘un ve Bill & Melinda Gates Vakfı‘nın kurucusu Bill Gates de var. Küresel Aşı İttifakı’nın ikinci en büyük bağışçısı olan Gates, konferans öncesinde BBC‘ye konuşarak aşıların her zamankinden daha önemli olduğunu söyledi ve ” Yalnızca Gavi’nin bütçesini arttırmakla kalmayacak, ayrıca koronavirüse karşı geliştirilecek olan aşının, dünyanın en yoksul ülkeleri dahil olmak üzere yaygın dağıtımını sağlamada da rol üstleneceğiz” dedi. 

Toplanacak bağışlarla tüm dünyada 300 milyon çocuğun zatürre, difteri ve kızamık gibi ölümcül hastalıklara karşı aşılanması planlanıyor.

Zirve, Türkiye saati ile 15.00 itibarıyla Gavi’nin YouTube hesabı üzerinden izlenebilir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.