Duyurularİklim KriziManşet

Küresel Adil İyileşme Buluşması başlıyor

0

350.org’nin düzenlendiği ve Türkiye’den de iklim ve ekoloji alanında faaliyet gösteren birçok kurumun destek verdiği Küresel Adil İyileşme Buluşması, 9-11 Nisan tarihlerinde çevrimiçi gerçekleşecek.

Dünyanın dört bir yanından binlerce iklim aktivistinin katılmasının beklendiği etkinlikte başta iklim değişikliği ve Covid-19 pandemisi olmak üzere insanlığın karşı karşıya olduğu krizlerden çıkış yolları masaya yatırılacak.

Vandana Shiva ve Greta Thunberg yer alıyor

Küresel Adil İyileşme Buluşması’nda genç iklim aktivisti Greta Thunberg, gıda egemenliği ve ekofeminizm üzerine yazılarıyla tanınan aktivist Vandana Shiva, sistem eleştirilerini içeren kitaplarıyla bilinen yazar, gazeteci ve aktivist Naomi Klein gibi tanınmış simalar konuşmalarıyla yer alacaklar.

Ayrıca 200’ün üzerinde katılımcı odaklı atölye ve açık oturum gerçekleşecek. Buluşma boyunca, panellerde ve Türkiye saatlerine denk gelen belli atölyelerde simultane tercüme desteği de sağlanacak.

Türkiye’den atölyeler

Etkinlikteki üç atölye ise doğrudan Türkiyeli katılımcılara yönelik olarak gerçekleşecek. Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği yerel yönetimlerde savunuculuk üzerine bir atölye gerçekleştirirken, 350 ekibi “iklim krizine karşı hepimiz aynı gemide miyiz?” sorusuna katılımcı odaklı bir atölyeyle yanıt arayacak.

Türkiye’de kömürlü termik santrallerin yol açtığı hava kirliliğine karşı çalışmalar gerçekleştiren Temiz Hava Hakkı Platformu ise Hindistan’dan Temiz Hava Kolektifi’yle birlikte deneyim paylaşımında bulunacak.

Üç gün sürecek

Üç gün sürecek Küresel Adil İyileşme Buluşması’na katılmak için etkinlik sitesi adiliyilesmebulusmasi.org üzerinden kayıt yaptırmak ve yönlendirmeleri takip etmek gerekiyor. Etkinlik programına ise bu adres üzerinden ulaşılabilir.

Türkiye’den Küresel Adil İyileşme Buluşması’na destek veren kurumlar şöyle: Açık Radyo, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Greenpeace Akdeniz, İklim İçin 350, Kentsel Stratejiler ve Yerel Uygulamalar Derneği, Kozalak Derneği, Tema Vakfı, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği – Ayvalık Temsilciliği, Yeni İnsan Yayınevi, Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği, Yeryüzü Derneği veYuva Derneği

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.