Türkiye

Kürecikliler füzeleri kabul etmeyecek

0

Malatya‘nın Kürecik İlçesi‘nde kurulacak olan füze kalkanına karşı Kürecik halkı ile bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, 7 maddelik eylem kararı aldı. Kürecikliler ilk eylemlerini, 2 Ekim’de füze kalkanının kurulacağı düşünülen bölgeye yürüyüş düzenleyerek gerçekleştirecek.

BDP, EMEP, CHP, İHD, Pirsultan Abdal ve Kültür Derneği, Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneği ile köy muhtarlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi, füze kalkanının kurulacağı Malatya’nın Kürecik İlçesi’nde toplandı. Kürecik Cemevi’nde yapılan ve yüzlerce Küreciklinin de katıldığı toplantıda konuşan Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneği İstanbul Şubesi Yöneticisi Hüseyin Hazar, kafası ve beyni açık olan insanların dünyanın her yerinde bu tür insanlığa zarar veren mekanizmalara şiddetle karşı çıktığını belirtti. “Ancak çıkarı ve kârı insanı öldürmekte gören para zihniyetli kuruluşlar ve devletler insanlığın yararına hiçbir şey yapmazlar” diyen Hazar, şöyle konuştu: “Bütün karları insanın zararına olduğu için bugünde insan ve doğasını öldürebilecek bir mekanizmayı bizim Kürecik’e kurmaya çalışıyorlar. Buna şiddetle karşı çıkacağız. Kürecik halkı ezelden beri karşı çıkmayı bilen bir halktır. Bunlar bizi sınamaya çalışıyor. Ama biz bunu çevremize zarar veren bu mekanizmaya elimizden geldiğince dostlarımızla karşı duracağız. Düşman bunu böyle bilmelidir. Kürecik halkı bu öldürücü mekanizmayı kabul etmeyecektir.”

İlk eylem için 2 Ekim günü Kürecik’te bir araya gelecek olan kitle, füze kalkanlarının kurulacağı alana doğru yürüyüş gerçekleştirecek.

(Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.