Kumpas kurulan Boji’ye aile aranıyor

İftira olayından sonra Boji’yi sokağa geri bırakmak konusunda endişe yaşadıklarını belirten Ongun, “Bunca spekülasyondan sonra başına bir şey gelmesinden korkuyoruz” dedi.

İstanbul sokaklarında serbestçe dolaşan ve toplu taşıma araçlarını kullanarak bütün kenti gezen Boji, geniş alana ihtiyaç duyan bir köpek olduğu için sahiplenmek isteyen aileninin de geniş bir arazisi olması gerekiyor.

Ne olmuştu?

Geçen hafta sonu, sosyal medyada otobüs, metrobüs, vapur gibi toplu taşımayla İstanbul’un dört bir yanını dolaşan, kendi kartı bile olan köpek Boji’nin tramvay koltuğuna dışkıladığı iddiası ortaya atıldı. Bunun üzerine belediye hesabından Boji’nin gün boyu barınakta olduğunu gösteren bir video yayınlandı.

Boji için açılan Twitter hesabından da “Bugün tüm gün kulübedeydim, İstanbul’u gezmedim bile. Tramvayı kirletip suçu bana atmışsın, kötüsün” diye bir yanıtla iddialar yalanlandı.

Daha sonra İBB Sözcüsü Murat Ongun tarafından paylaşılan ve tramvaydaki kamera kayıtlarına dayanan videoda “Boji’nin tramvaya kaka yaptığı iddia edilmişti. Ama kameralar bize bu akıl almaz görüntüleri gösterdi, izleyin” denilerek, dışkıyı bir yolcunun bıraktığını gösteren görüntüler paylaşıldı.

Olay, özellikle sosyal medyada büyük tepki topladı. Yapılan eylemin akıl almaz oluşu karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen çok sayıda kişi, cebinde dışkıyla gezen kişinin kim olduğunu ve amacının ne olduğu üzerine tartışmalar yürüttü. Gazeteci İsmail Saymaz da, söz konusu olaya tepki göstererek, “Boji’ye bile kumpas kuranın bok kadar değeri yoktur” yazdı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi