ManşetTürkiyeUncategorized

Kulp saldırısında beş tutuklama, belediyeye kayyım

0

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu yedi kişinin ölümüne yol açan olayla ilgili, HDP’li Kulp Belediye Başkanı ile ilçe başkanı ve belediye çalışanları tutuklandı. Belediyeye Kulp Kaymakamı kayyım olarak atandı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde perşembe günü tuzaklanan patlayıcının, bir minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yedi kişinin ölümü, 10 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili gözaltına alınan, aralarında HDP’li Kulp belediye başkanı ile HDP ilçe başkanı ve belediye çalışanlarının da bulunduğu beş kişi tutuklandı.

Saldırı ile ilgili aranan ve bir operasyon ile yakalanan Fatma Ay ile daha önce gözaltına alınan HDP’li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş, HDP İlçe Başkanı Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş ve Mehmet Emin Ay, emniyet ve savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Söz konusu beş kişi, mahkemece tutuklandı.

Kayyım atandı

HDP’li Başkan Mehmet Fatih Taş’ın yerine Kulp Kaymakamı Mustafa Gözlet kayyım olarak atandı. İçişleri Bakanlığı‘ndan yapılan açıklama şöyle: “Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih TAŞ, ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ ve ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçları kapsamında hakkında devam eden (5) ayrı soruşturma ve (1) kovuşturma ile 12.09.2019 tarihinde Ağaçkorur Mahallesinde 7 Vatandaşımızın Şehit olması ile sonuçlanan hain terör saldırısı üzerine Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Devletin Birliğini ve Bütünlüğünü Bozma’ suçlarını esas olarak başlattığı soruşturma sürecinde Kulp Sulh Ceza Hâkimliği’nin 16.09.2019 tarihli kararı ile tutuklanmış olması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127 nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 16.09.2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığımız tarafından görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanunu’nun 45 inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanunu’nun 46 ncı maddesi kapsamında Kulp Kaymakamı Mustafa GÖZLET Kulp Belediye Başkan Vekili olarak Valiliğimizce görevlendirilmiştir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.