Türkiye

Küçükçekmece’de bir çocuğa istismar davası daha

0

Küçükçekmece’de önceki gün beş yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunulmasının yarattığı infial dinmeden, ikinci olay yaşandı. Sekiz yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen bir sanık yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Küçükçekmece’de sekiz yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle bir şüpheli gözaltına alındı. Bir kişinin, 24 Nisan’da Mehmet Akif Mahallesi Akdoğan Sokak’taki bir binanın içinde, çocuğa yönelik “cinsel istismarda” bulunduğu sırada, apartman sakinlerinin durumu fark etmesi üzerine kaçtığı öğrenildi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis, “teşhircilik yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçuna işlediği belirtilen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Çevredeki 55 güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, kimliğini belirledikleri zanlının adresine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheli A.M’nin (37), emniyetteki işlemleri sürüyor.

Aynı suçtan kaydı varmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Çalışmaların devamında yapılan araştırmalarda yakalanan şüphelinin 2014 yılında aynı suçtan kaydının bulunduğu, ayrıca 22 Mart 2019 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde Küçükçekmece’de meydana gelen iki ayrı çocuğa ‘cinsel istismar’ konularının faili olduğu tespit edilmiştir.”

Beş yaşındaki çocuğu istismar eden zanlı tutuklandı

Öte yandan yine Küçükçekmece’de 23 Nisan günü beş yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar olayıyla ilgisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan dokuz kişiden altısı sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi’ne gönderildi. İki Türk ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. İstismar skandalının zanlısı 19 yaşındaki zanlı M.V. de suçunu itiraf etti ve tutuklandı.

İstanbul Valiliği de bir açıklama yaparak çocuğun hastaneden çıkarıldığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.