ManşetSivil Toplum

küçük Millet Meclisi’nin, milletvekili adaylarından 10 isteği var

0

Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM); illerde oluşturulan, sivil toplum ve meslek örgütleri temsilcilerinin ayda bir kez bir araya gelerek Türkiye’nin genel ve illerinin yerel sorunlarını milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte konuştukları diyalog gruplarından oluşuyor.  TkMM, gelecek dört yıl birlikte çalışacağı vekillerle şimdiden tanışmak ve diyalogu bu temelde yürütmeyi amaçlıyor.

Çalışma nasıl yürütülecek?

Her ildeki kMM çalışanı, bu iş için hazırlanmış basit bir formu o ildeki kMM katılımcısı sivil toplum örgütlerine ve meslek örgütlerine yollayarak kendilerine göre önemli buldukları 10 isteği (5 Genel, 5 yerel) belirlemelerini istiyor. Bunlar arasında en çok istenenler, o meclisin “10 istek” listesini oluşturacak.

Nisan ayı kMM toplantılarına (1,2 veya 3 Nisan) milletvekillerinin yanı sıra partilerin il başkanları da davet edilerek sorulacak: “Bu seçimden ne bekliyorsunuz, seçmene ne vaat ediyorsunuz?”. Partilerin seçim vaatleri topluca tartışılacak.

Aday listeleri 11 Nisan tarihinde kesinleşiyor. Mayıs (6-7-8) ve Haziran (3-4-5) toplantılarına adaylar davet edilecek.  10 İSTEK formu “İşte ilimiz küçük Millet Meclisi’nin adaylardan istedikleri” diyerek adaylar ile paylaşılacak. Milletvekili adaylarından, bunlardan hangilerini benimsediklerini bildirmeleri ve onların gerçekleşmesi için çalışacaklarına söz vermeleri istenecek. “Ya hep ya hiç” yok. Milletvekili adaylarının muhalefet ettikleri yerler olursa, onu da kendi elleriyle yazabilecekler. Kabul ettikleri şeyler, aynı zamanda seçmene taahhütleri olacak.

Tüm illerden gelecek yanıtların Ortak Payda’larını belirten bir rapor hazırlanacak. Seçime birkaç gün kala, tüm illerde yapılacak eş zamanlı basın toplantılarıyla kamuoyuna açıklanacak.

Kampanya, 29 Mart saat 09:30’da Açık Radyo’da Ömer Madra’nın konuğu olarak açılışı yapıyor.

TkMM’nin çalışmalarına detaylı olarak www.tkmmocg.net adresinden erişilebilir.

(Yeşil Gazete)

 

 

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.