Dünyaİklim KriziManşet

Kraliçe II. Elizabeth’in iklim kriziyle ilgili liderlere sitem ettiği telefon konuşması görüntülendi

0
Fotoğraf: Jacob King/AA

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth, mikrofona yakalanan konuşmasında iklim değişikliği konusunda küresel eylem eksikliğini eleştiriyor gibi görünüyordu.

Kraliçe, Galler Parlamentosu‘nun açılışına katılmak için Cardiff‘e yaptığı Cornwall Düşesi Camilla Parker ve Parlamento Başkanı Elin Jones ile konuşurken görüntülendi.

‘Hala kimin geldiğini bilmiyorum’

II. Elizabeth basına yansıyan parça parça konuşmalarında “Tek duyduğum COP26… Hala kimin geldiğini bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Kraliçe, ay sonunda İskoçya‘nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler iklim konferansı COP26’ya dünyanın dört bir yanından liderleri davet edecek. Başta Çin Devlet Başkanı Xi Jinping olmak üzere birçok devlet veya hükümet başkanı, katılıp katılmayacaklarını söylemedi.

Associated Press’in haberine göre bazı kısımları duyulmayan kayıtta kraliçe ayrıca “Konuşuyorlar ama harekete geçmiyorlar” ve “Çok rahatsız edici” ifadelerini kullanıyor.

Ulaştırma Bakanı: Özel yorumlar gizli kalmalı

Kayıtların yayınlanması ve Kraliçe’nin iklim eylemsizliğinden duyduğu rahatsızlığı gösteren kayıtların yayınlanmasının ardından Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Sky News‘e açıklama yaptı.

Bakan açıklamasında “Özel olarak yapılan yorumların gizli kalması gerektiğini düşünüyorum. Ancak hepimiz kaydedilen ilerlemeyi görme arzusunu paylaşıyoruz ve COP için Glasgow’a yüzlerce liderin geleceğini biliyoruz” dedi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.