ManşetTürkiyeUncategorized

Korumaların dövdüğü avukat, hakaret etmemiş

0

Çırağan Sarayı’ndaki düğün sırasında, trafiğin sıkışmasına itiraz ettiği için Cumhurbaşkanı korumaları tarafından ‘hakaret etti’ gerekçesiyle hastanelik edilen avukat Sürenoğlu davasında bilirkişi raporu açıklandı: Erdoğan’a hakarete ilişkin bir tespit yok.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcılığın talimatı üzerine bilirkişi raporu hazırlandı. Sürenoğlu’nun “Bir düğün için bu olur mu” dediği ifade edilen bilirkişi raporunda, avukatın Erdoğan’a hakaret ettiğine ilişkin herhangi bir tespit yer almadı.

Demirören-Kalyoncu ailelerinin düğününün yapıldığı Çırağan Sarayı’nın önündeki yolun neden trafiğe kapatıldığını soran avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun korumalar tarafından araç içerisinde 1.5 saat darp edilip, Cumhurbaşkanı’na hakaretten ev hapsine alınmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Alican Uludağ’ın haberine göre, soruşturmada dikkati çeken bir gelişme yaşandı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Basın Savcılığı, Twitter’da yayımlanan olay anına ilişkin görüntüleri analiz için bilirkişiye gönderdi. Çıkan rapor, korumalar tarafından Sürenoğlu’na zorla imzalatılan ve hakaret iddiasını içeren tutanağı da yalanlamış oldu. Tutanakta, Sürenoğlu’nun sadece “Bir düğün için bu olur mu?” diyerek yüksek sesle bağırdığını, bu esnada bölgedeki trafik polisinin “alın bunu” demesi üzerine, korumalar tarafından sarayın önündeki araca götürüldüğü belirtiliyor. Korumalar ise Sürenoğlu’nun Erdoğan’a hakaretler yağdırdığını ve kendilerine direndiğini belirten bir tutanak tutmuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.