TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşetUlaşım

Koronavirüs mutasyonu sebebiyle dört ülkeden Türkiye’ye olan uçuşlar durduruldu

0
Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyona uğrayan yeni tip koronavürüs nedeniyle İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika Cumhuriyeti‘nden Türkiye’ye yapılan uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını açıkladı.

Koca, yaptığı paylaşımda söz konusu kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı‘nın koordinasyonu ile alındığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, cumartesi günü yaptığı açıklamada ülkede yeni tip bir koronavirüs mutasyonu tespit ettiklerini duyurmuş ve bu mutasyonun ülkede hızla artan Covid-19 vakalarıyla ilişkili olduğunu düşündüklerini söylemişti.

Johnson bu mutasyonun yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu düşündüklerini aktarmıştı. Bu duyurunun ardından, Hollanda, Güney Afrika, Belçika ve Avusturya’da da mutasyonun görüldüğü belirtilmişti.

18 ülkeden daha yasak

Fransa, Belçika, Almanya, İrlanda, Avusturya, İtalya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İsveç, Estonya, Litvanya, Letonya, Kanada, Kuveyt, Suudi Arabistan, El Salvador ve Hollanda, İngiltere’den seyahatleri yasakladığını duyurdu.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.