Sivil Toplum

“Korkuya karşı özgür tiyatro”ya videolu çağrı

0

Şehir Tiyatroları Sanatçılar Derneği (İŞTİSAN), “Şehir Tiyatroları Yok Edilemez” adıyla başlattığı kampanya çerçevesinde herkesi 24 Nisan Salı günü saat 11:00’de İstanbul Beyoğlu’nda, Galatasaray Lisesi’nin önünde buluşmaya çağırıyor.

İBB Meclis Komisyonunda alınan kararla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin değiştirilmesinin ardından Şehir Tiyatroları repertuarının belirlenmesinde İBB bürokratlarının ağırlıklı olarak görev alacağı ortaya çıkmıştı. Kadir Topbaş da, sanatçılar ve halk tarafından gösterilen tepkiye “Bu müdahale değil, demokrasi” diyerek yeni yönetmeliği onaylayacağını belirtmişti.

İŞTİSAN, bir çok tanınmış sanatçı ve tiyatrocunun rol aldığı kısa videoda “24 Nisan’da, saat 11:00’de Galatasaray Lisesi’nin önündeyiz” dedi.

Çağrı için hazırlanan videonun fon müziğinde “Hamlet tespih çekiyor /Şükür Godot geliyor / Juliet için Romeo dağları deliyor / Muhafazakar sanat böyle laflar ediyor / Artık oyunları bile Fen İşleri yazıyor / E yuh yani olmuyor / Olmuyor istesen de / Kimse gelmiyor…” deniyor.

Çağrı videosunu bu adresten izleyebilirsiniz

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.