Ekolojiİklim KriziManşet

Korkulan oldu: Alevler Kemerköy Termik Santrali’ne ulaştı

0

Muğla‘nın Milas ilçesinin kıyılarında başlayan orman yangını, Ören‘deki Kemerköy Termik Santrali‘ne kadar ulaştı.

Bölge halkı üç gündür yangının termik santrale ulaşmasına yönelik endişelerini paylaşıyor ve yardım çağrısında bulunuyordu.

‘Havadan ve karadan müdahale yapılıyor’

Alanda yaşananlar hakkında Yeşil Gazete’ye konuşan Volkan Çetin, “Yangın hemen santralin arka tarafında. Havadan ve karadan müdahale yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Santralin boşaltıldığı bilgisini paylaşan Çetin, “Santralde çalışanlar tahliye edilmiş. Alanda yangın söndürme ekipleri bulunuyor” dedi.

Milas Belediye Başkanı Avukat Muhammet Tokat, yaptığı paylaşımda saat 16.54 itibariyle alevlerin termik santralin arka tarafında ulaştığını söylemişti.

Serkan Ocak: Santralin içine ulaştı

DW Türkçe’ye haber yapmak için alanda bulunan Gazeteci Serkan Ocak ise 17.51’de bir paylaşım yaparak “Yangın santralin içine ulaştı. Yoğun bir söndürme çalışması var” ifadelerini kullandı.

‘Yanıcı ve patlayıcı maddeler var’

Alevlerin termik santrale sıçraması durumunda yaşanabilecek tehlikeleri Yeşil Gazete’ye anlatan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Enerji Komisyonu üyesi Orhan Aytaç, santral içerisinde yanıcı ve patlayıcı özellik gösteren maddeler bulunduğunu söylemişti.

Bunlardan en tehlikelisi maddenin jeneratörlerin soğutmasında kullanılan hidrojen gazı olduğunu söyleyen Aytaç diğer maddelerin ise santralin çalıştırılma aşamasında kullanılan fuel oil, bakım yağları, ve yakacak olarak kullanılan kömür olduğunu aktarmıştı.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.