ManşetTarım-Gıda

Konya’da koruyucu tarım konferansı

0

18 ülkeden gelen bilim insanı, uzman ve çiftçiler Koruyucu Tarım Konferansı için Konya’da buluşuyor.

Konferans 5 Temmuz Çarşamba günü Konya Selçuklu’da “Uluslararası Koruyucu Tarım Konferansı: Batı ve Orta Asya ile Kuzey Afrika Ülkerinde Teşvik ve Geliştirme Stratejileri” başlığı ile Ramada Plaza Hotel’de düzenleniyor.

Üç gün sürecek olan konferans, Batı ve Orta Asya ile Kuzey Afrika ülkelerindeki bilim insanı, uzman ve çiftçileri Konya Kapalı Havzası’ndaki koruyucu tarım potansiyeli ile ilgili yapılan taslak çalışmayı değerlendirmek ve Batı ve Orta Asya ile Kuzey Afrika ülkelerinde koruyucu tarımın önündeki fırsat ve engelleri tartışmak için biraraya getiriyor. Konferans kapsamında Koruyucu Tarım’ın daha hızlı yaygınlaştırılmasını sağlayacak; ekonomik, sosyal, politik ve kurumsal faktörleri de dikkate alan bir strateji oluşturulması amaçlanıyor.

Bozkır Ekosistemlerinde İklim Değişikliğine Ekosistem Tabanlı Uyum için Tarım Uygulamaları Projesi” kapsamında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından düzenlenen konferans Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen proje, FAO tarafından yürütülmekte

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.