Manşet

Kocaeli’de yolda yürürken saldırıya uğrayan Ayşegül Aydın yaşamını yitirdi

0

Kocaeli‘de A.M. isimli bir erkeğin önce yolda takip ederek cinsel saldırıda bulunmaya çalıştığı, kendisine direnilince de başına taş ile vurarak ağır yaraladığı Ayşegül Aydın yaşamını yitirdi.

Henüz 16 yaşındaki Aydın, 12 Temmuz tarihinden bu yana kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı veriyordu.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Olay, Gebze ilçesinde 12 Temmuz günü meydana gelmişti. Saldırı yaşandığında Ayşegül Aydın, dershaneden eve dönüyordu. A.M. kız çocuğunu ağaçlık alana sürüklenmeye çalışmış, kendisine direnince de başından yaralayarak yol kenarına taşımıştı.

Yoldan geçenlerin görüp ihbar etmesiyle bölgeye gelen sağlık ekibi, Ayşegül Aydın’ı hastaneye kaldırdı. Olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında yakalanan A.M., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Başına aldığı darbeyle yaralanan Ayşegül Aydın ise Gebze’deki özel bir hastanede yoğun bakıma alındı. Ayşegül Aydın gece saatlerinde hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Erkekler 2020’de 284 kadını öldürdü

bianet‘in 1 Ocak 2020-31 Aralık 2020 döneminde Türkiye’deki yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi’ne göre, erkekler, 2020’de en az 284 kadını öldürdü.

2020’de aralarında transların da olduğu en az 255 kadının ölümü basına “şüpheli” olarak yansıdı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.