Kocaeli Valiliği’nden belediyelere ‘başıboş köpekleri öldürün’ talimatı!

Kocaeli Valiliği, yayınladığı açıklamada başıboş köpeklerin diğer canlılara verdiği zararların önlenmesi için alınacak tedbirlere değindi ve ‘iyileşme veya çevreye zararını önleme umudu olmayan köpeklerin en az acı veren ve en hızlı şekilde ölümünü sağlayan yöntemlerle öldürülmesi’ ile ilgili çalışma başlatılmasını istedi.

Açıklamada “Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin ‘Belediyelerin alacağı tedbirler’ başlıklı 7. maddesinin (e) bendinde; ‘Geçici bakımevlerinde kaldıkları süre içerisinde; kanuni istisnalar ile bulaşıcı, tedavi edilemez veya tedavi sonrası iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığa sahip olan, alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığını önlenemez derecede tehdit eden hayvanlar…’ ile ilgili alınması gerekli tedbirlere ilişkin hükümler çerçevesinde işlem tesis edilmesinin ehemmiyetine değinilmiştir” denildi.

Valiliğin vurguladığı yönetmeliğin 7. maddesinin alt bendinde şu ifadeler yer alıyor: “Geçici bakımevlerinde kaldıkları süre içerisinde; kanunî istisnalar ile bulaşıcı, tedavi edilemez veya tedavi sonrası iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığa sahip olduğuna, alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığını önlenemez derecede tehdit edeceğine geçici bakımevi veteriner hekimince karar verilerek rapor tutulan hayvanların en az acı veren ve en hızlı şekilde ölümünü sağlayan yöntemlerle öldürülmesiyle…”

Sokakta yaşayan hayvanlar için gönüllülerden belediyelere çağrı: Ortak hareket edelim
Bakanlıktan sokakta yaşayan hayvanlar hakkında genelge
Kocaeli’de 50 sokak köpeği kayıp: Ölüsü ya da dirisi nerede bu köpeklerin, bilmiyoruz
Köpek katili Orçun Maviş’in tutuklanması için kampanya başlatıldı

Kocaeli Valiliği’nin sokak köpekleriyle ilgili belediyelere gönderdiği talimat, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Hayvanların hedef gösterildiğini ifade eden hak savunucuları, kararın CİMER’e şikayet edilmesi çağrısında bulundu.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete