Doğa MücadelesiManşetTürkiye

Kız Başına’dan yarışma çağrısı: Doğa kadın kurtarıcılarını arıyor

0

Kız Başına isimli oluşum, iklim kriziyle ilgili alınan kararlarda kadınların varlığının önemini vurgulama ve küresel iklim değişikliği konusuna dikkat çekmek amacıyla bir yarışma düzenliyor.

Yarışmada katılımcılardan “küresel iklim değişikliği, su tasarrufu ve çevre sorunları” hakkında reklam panosu tasarımı, sosyal medya postu ya da kısa animasyon tasarlamaları bekleniyor.

Yapılacak içeriğin amaca uygun, teşvik yönü güçlü, özgün ve anlaşılır olması da isteniyor.

Yarışmaya kimler başvurabiliyor?

Yarışmaya en fazla dört kişiden oluşan 18-35 yaş arası ekipler ya da kişiler başvurabiliyor. Bunun yanında, bireysel olarak yapılan başvurular da kabul ediliyor.

Başvuruların ekip olarak yapılması halinde de eşitlik ve kapsayıcılık gereğince ekiplerin yüzde 50’sinin ve ekip liderlerinin kadın olması isteniyor.

Jüri üyeleri tarafından belirlenen sekiz ekibin, yarışma kapsamında çevrimiçi yapılan atölyelere katılma zorunluluğu var.

Seçilen ekiplerin atölyelere katılım sağlamaması veya katılım sağlamayacaklarını söylemeleri durumunda yedek ekip veya kişiler devreye giriyor. Katılım sağlamayan ekip ya da kişiler de yarışmadan diskalifiye ediliyor.

Yarışmanın aşamaları

İlk aşamada, ortaya koyacakları ürüne en yakın prototiple başvuran yarışmacılar arasından sekiz kişi veya ekip seçilecek. Daha sonra, seçilen yarışmacılardan belli bir bütçe desteği ve sağlanacak diğer desteklerle ürünlerini son hallerine getirmeleri beklenecek.

Üretilen sekiz içerik, Kız Başına’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılacak ve bir hafta boyunca en çok etkileşim alan ilk üç içerik ödülü kazanacak.

Birincilik ödülünü kazanan kampanya, Ankara Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, Ankara‘nın işlek bölgelerindeki reklam panolarında ve belediyenin sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

Ayrıca, birinciye 3 bin TL, ikinciye bin 500 TL ve üçüncüye 500 TL para ödülü verilecek.

Başvurular 3 Mart tarihine kadar yapılabiliyor.

Yarışma başvuru formuna buradan, yarışmayla ilgili detaylara da buradan ulaşabilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.