ManşetTürkiye

Kışanak: Silvan’da savaş var, harekete geçin

0

Diyarbakır Valisi ile görüşen heyet adına açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, “Silvan’da kelimenin Gültan Kışanaktam anlamıyla savaş var” diyerek, daha vahim bir durumun yaşanmaması için sivil toplum örgütlerine ve tüm kesimlere “harekete geçin” çağrısı yaptı.

AKP’nin savaş gücü polis ve askerlerin katliam girişimine devam ettiği Silvan’da incelemelerde bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Aysel Bodakçı, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyet, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüştü. Operasyonların durdurulması amacıyla Vali Aksoy ile görüşen heyet, görüşmenin ardından valilik binası önünde açıklama yaptı.

Heyet adına konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Valinin olumlu tavrının sonucunu görmek istediklerini dile getirdi.

“Silvan’da kelimenin tam anlamıyla savaş var” diyen Kışanak, çocuk ve yaşlıların bulunduğu mahallelerde patlamaların yaşandığını söyledi. Kışanak, “Buradaki operasyonu asker yönetiyor. Sivillerin, çocukların ve yaşlıların bulunduğu mahallelerde patlamalar yaşanıyor. Bu mahallelerde ağır silahlar kullanılıyor. Başta Vali ve Ankara’yı bu operasyonun bitirilmesi noktasında sağduyuya çağırıyoruz. Önümüzde sayılı saatler var” diye konuştu. Daha vahim durumların yaşanmaması için başta sivil toplum örgütleri olmak üzere tüm kesimlere çağrıda bulunan Kışanak, “Tüm kesimlerin, daha vahim bir durumun yaşanmaması için harekete geçmesi gerekir” dedi.

Kaynak: DİHA

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.