Kısa filmcilere müjde, artık bir dernekleri var! 

Kısa Film Yönetmenleri Derneği Antalya’da faaliyetlerine başladı. Sidar Serdar Karakaş’ın başkanlığında kurulan Kısa Film Yönetmenleri Derneği, çok yakın zamanda İstanbul, Ankara ve İzmir’de de şubeler açacak.

Son yıllarda üretilen kısa filmlerin kalitesinin artması ve kısa film festivali ile yarışmalarının çoğalmasıyla kısa filmcilerin bir sivil toplum örgütüyle temsil edilmesi zorunlu hale geldiğini belirten dernek, kısa filmi desteklemeyi, kısa filmin sorunlarına çözümler aramayı, gerçekleştireceği projelerle kısa filmi geliştirmeyi amaçlıyor. Derneğe, bir filmiyle ön eleme jürisi olan herhangi bir festivale seçilmiş bütün yönetmenler üye olabilecek.

Sidar Serdar Karakaş

Kısa Film Yönetmenleri Derneği, üye sayısıyla, gerçekleştireceği projelerle Türkiye’nin önemli sinema STK’larından biri olmayı hedefliyor.

 

(Beyazperde)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR