ManşetDoğa Mücadelesi

Kirazlıyayla’da madene direnen köylülere para cezası ve icra tehditi

0
 

Köylülerin aktardığına göre, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, jandarmanın sık sık cezayla tehdit ettiği ve çalışma yapılan bölgeye girmesi yasaklanan köylüleri önceki gün görüşmeye çağırdı. Seyitoğlu ile bir buçuk saat görüştüklerini anlatan yöre halkı,  Kaymakam’ın protestoların sürmesi halinde herkese 3’er bin lira para cezası kesileceğini söylediğini anlattı. Kaymakam, cezaların ödenmemesi durumunda ise ilçe tarım müdürlüğünün köylülerin arazilerine el koyacağını ifade etti.

‘Topraklarımızı birlikte savunuyoruz’ 

BirGün gazetesinden Gökay Başcan‘ın haberine göre, kaymakamla görüşen bölge sakinlerinden Mustafa Kındıl,  Seyitoğlu’nun kendisini ‘kapı kapı dolaşıp, köylüleri protestoya çağırıyormuşsunuz’ diye suçladığını belirtti. Kındıl, şunları söyledi:

Bizim kimseyi çağırdığımız yok, tüm köylü hep birlikte topraklarını savunuyor. Kaymakam, ‘Bugüne kadar sabrettim, her gördüğüm de 3’er bin lira ceza keserim’ dedi. Kaymakam Bey’e de söyledim, bu işin peşin bırakmayacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kaymakam, ‘cuma günleri yolları kapatacağını’ söyledi. Diğer bölgelerden bize desteğe gelenleri engellemek istiyorlar.”

Kaymakamın cezaların ödenmemesi durumunda, ilçe tarımın icra yoluyla arazilere el koyacağını söylediğini öne süren Kındıl “Kaymakam Bey bizi resmen fırçaladı. Her gördükleri yerde 3 bin lira para cezası yazmakla tehdit ediyorlar. Kaymakam Bey, ‘Her gün ceza yazarım, ödeyemeyecek duruma gelirseniz de ilçe tarıma gönderirim, icra yoluyla arazilerinizi alırlar’ dedi. Provokatörlükle itham etti, toplumu terörize etmekten, örgütlemekten ceza yazarım, dedi. Biz kendi köyümüzü savunuyoruz” diye konuştu. 

Kaymakam soruları yanıtsız bıraktı

Yenişehir Kaymakamı, soruları yanıtsız bıraktı. Özel Kalem Müdürü ise “Kaymakam beyin icra yoluyla arazilerini elinizden alacağız gibi bir ifadesi söz konusu olamaz. Bu virüs dolayısıyla toplanma ve yürüyüşlerde bazı yasal kurallar dışına çıkılırsa ki onlara özel bir durum da değil bunun da bir cezası vardır diye düşünüyorum” dedi. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.