İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu temel atma töreninde: İstanbul’u kaybetmenin acısı hala yüreklerinde

0
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li 10 büyükşehir belediye başkanı dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na verilen hapis ve siyasi yasak kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni‘ne katıldı.

İmamoğlu törende dün çıkan hapis cezası kararına ilişkin özetle şunları söyledi:

‘En demokrat belediye başkanı olmak istiyorum’

Bu yolculuğu bize açan ve bu güzel zaman dilimini hepimize yaşatan kıymetli genel başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na huzurunuzda yürekten teşekkür ediyorum. Bu yolculuğa çıktığımda ‘Nasıl anılmak istersiniz’ dediklerinde ‘Ben bu şehrin gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak isterim’ demiştim. Çünkü zaten en demokrat belediye başkanı olmak demek bu şehrin en başarılı belediye başkanı olmak demektir. Kendimize çizdiğimiz bu demokrasi idealindeki üzerindeki yolculuk hiçbir zaman şaşmadı. Bir aşaması daha var o da sonuna kadar çalışmak.

‘Hiçbir başarı cezasız kalmaz’

İstanbul’un 39 ilçesine de eşit bakan bir belediye başkanı ve her ilçe belediyesiyle irtibat kuran bir belediye başkanı olmayı başardık.

Bizim ülkemizde bazen hiçbir başarı cezasız kalmaz. Bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum. İsraf düzenlerine son vermenin onları çok kızdırdığını biliyorum. Aynı zamanda İstanbul’un itibar görmemesi gereken tam aksine tedbirli olmanız gereken bazı kurumlarına itibarlı davranan dönemin bittiğine de çok üzüldüklerini biliyorum. O kurumlar bir haftadır konuştuğumuz ayıpları bize yaşatan kurumlar.

‘Sisi ne biz ne?

Bir çocuğumuzun yaşadığı istismardan tutun farklı edepsiz işlemlerin paydaşı olan kurumları çevremizden uzak tuttuk. Sosyal yardım ve destekleri arttırmış olmamız, plansızlıktan, bir avuç insanı kayırma duygusundan böylesi bir döneme dönüşmek onları çok kızdırdı ve bizleri cezalandırmak istiyorlar. Aslında o kötü akıllarını ve zihinlerini, kötülük dolu kalplerini ‘Binali beye mi oy vereceksiniz? Sisi‘ye mi oy vereceksiniz’ diye meydanlarda bağırdıklarında anlamak gerekiyordu. Ben bu memleketin evladıyım. Sisi ne biz ne?

‘Hak yemedim, hakkımı yedirmem’

Karadeniz‘in Trabzon ilinin Akçaabat ilçesinin eski adı Zanane yeni adı Cevizli köyünde doğmuş bir adama bunu diyen akıldan başka bir maharet bekleyemezsiniz. İlk gündeki gibi burada ifade edeyim hiç kimsenin hakkını yemedim, hakkımı da yedirmeyeceğim.

‘Dünyaya yargıç elbisesi giyerek kafa tutamazsınız’

Dünyaya kafa tutmak, yargıcın gömleğini giyerek ya da elbisesini giyerek insanları alt etmeye çalışmakla olmaz. Dünyaya kafa tutmak akılla, bilimle olur. Bu millet hakkını yedirmeyeceği gibi namertle, mertliğin ne olduğunu da önümüzdeki süreçte hep beraber tekrar ülkemizde, genel başkanımız ve altılı masada bulunan diğer siyasi parti liderleriyle beraber hep birlikte tekrar ispatını göstereceğiz.

‘2023 çok güzel olacak’

Genel başkanımızın huzurunda ilk günkü gibi başım dik, alnım açık, göğsümü gere gere söylüyorum. 2023 yılı çok güzel olacak. Çok çalışacağız. İstanbul’dan işimizi yapmaya devam edeceğiz. Memleketimiz adına 2023 bayram gibi bir yıl olacak.

İmamoğlu’na iki yıl yedi ay hapis cezası

Kılıçdaroğlu: İstanbul’un rantına doyamadılar

İmamoğlu’nun ardından kürsüye çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu “‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ demişlerdi. Hala içlerine sindirememişler ve intikam almaya çalışıyorlar. İl Başkanımıza ve belediye başkanımıza siyasi yasak getirmek istiyorlar” diye konuştu.

AKP’nin İstanbul’u kaybetmesinin acısını yüreklerinde hala hissettiğini söyleyen CHP lideri,  şunları söyledi:

“İstanbul’un rantına doymadılar. Bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir aklım almıyor. Bizler, hep birlikte bu mücadeleyi yapacağız. Nereden ve nasıl müdahale gelirse gelsin hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz.

Bazıları yargıç cübbesi giyebilirler, bazıları savcı cübbesi giyebilirler, hiçbir önemi yok. Hukukun üstünlüğüne göre karar vermeyen hiç kimse yargıç ve savcı değildir. Tarih onlarla ilgili hükmü de verecektir. Ne derler büyüklerimiz. Sultanın sofrasına oturan Alinin fetvasına itibar edilmez. Birilerinin sofrasına oturan yargıcın verdiği karar hükümsüzdür. Vicdani kanaat nedir? Vicdani kanaat yaradanın yüreğimizdeki sesidir. Bütün bunları bilerek, azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Asla umutsuz değiliz.”

Kılıçdaroğlu, dünkü hapis cezası kararının ardından Almanya programını iptal ederek gece yurda dönmüş ve Saraçhane’deki İBB binasında İmamoğlu’nu ziyaret etmiş; İBB Başkanı’na “Hiç moralini bozma. Gülümsemeni sürdür. Hayata gülümsemeyle bak. Eşine, çocuklarına, yakınlarına gülümsemeyle bak. Ve 16 milyon insana, gülümsemeyle hizmet et. Bundan en ufak bir endişen olmasın. 16 milyon seni kucaklıyor” demişti.

Bir TV programında İmamoğlu’nun duruşmaya çıkacağı gün neden Almanya’ya gittiğini de açıklayan CHP lideri, bu gezilerin önceden ayarlanmış belli bir program çerçevesinde gerçekleştirildiğini ve beraat beklediğini söylemişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.