Doğa Mücadelesiİkizdere DirenişiManşet

Kılıçdaroğlu, İkizdereli direnişçilerle buluştu: Bütün sorunları çözmek mümkün

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Rize‘ye yaptığı ziyaret sırasında köylerinde taş ocağı yapımına karşı direnen İkizdere direnişçileriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı toplantıya İkizdereli direnişçiler de davet edildi.

‘Şimdi de evimizi yıkıyorlar’

Basına kapalı gerçekleşen oturumda, İkizdere Dernekler Federasyonu (İDEF) ve İkizdere Çevre ve Ekoloji Platformu (İÇEP) temsilcileri ile İkizdere direnişçileri temsilcileri yaşadıklarını anlattı.

Daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde (TBMM) yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çeken İkizdere direnişçisi Ayşe Albayrak, bu toplantıda da söz aldı. Albayrak, direniş alanında kendilerine ait olan çay fabrikasının acil kamulaştırma gerekçesiyle yıkılacağından şöyle bahsetti:

Akşam jandarma geldi haber verdi. Sizin yerlerinizi yıkacağız. Bizim çay fabrikası var yarım kalmıştı. Amcam vefat etmişti yapamadık. O çay fabrikasını yıkacaklar. Bizim bütün kışlık erzağımız onun içindedir. Amcamın oğlu müteahhit. Onun bütün malzemesi onun içerisinde. Bize yarına kadar boşaltma izni verdiler. Biz onu boşaltamayız.

Sayın Genel Başkanım, biz seni oraya bekliyoruz. İkizdere’ye gelmeni çok istiyoruz, oraya gelip görmeni çok istiyoruz. Cumhurbaşkanı geldi onu biz çok bekledik. Ama yanımızda durmaya hiç tenezzül etmedi. Üstelik bizi terörist etti, hem komünist etti. Komunistlikten memnuniyet duyarım. Komunist kimsenin hakkı yemez.

Haktan, hukuktan bahsediyorlar. Müslümanlıktan bahsediyorlar. Bir müslüman, bir müslümanın hakkını yer mi? Bizim malımızı alıyor, yerimizi alıyor, şimdi de evimizi yıkıyorlar.”

İkizdereli direnişçiler, jandarma tarafından aranıp direniş alanındaki çay ocağının acil kamulaştırma gerekçesiyle yarın yıkılacağının kendilerine bildirildiğini söylemişlerdi.

‘Sizleri İkizdere’ye bekliyoruz’

İDEF başkan yardımcısı Musa Yılmaz ise, yarın yıkımın yapılacağı İkizdere’ye CHP liderini davet etti ve şunları söyledi:

Ormanlarımız, vadilerimiz, derelerimiz, ağaçlarımız müteahhitler tarafından talan edilmektedir. Talan edilmesini bir tarafa bıraktık şimdi de özel arazilerimize göz diktiler. Bizim özel arazilerimize acele kamulaştırma adı altında kamulaştırma kararı çıkardılar. Yarın itibariyle yine İkizdere’de yüzlerce jandarma eşliğinde bizi alandan dışarıya atmaya çalışacaklar. Biz onurlu direnişimizi orada sürdürürken Türkiye Cumhuriyeti devletinin bizim evlatlarımızdan oluşan askerlerimizi, polislerimizi bize karşı güç olarak kullanıyorlar. Yarın yine acil ve sıkıntılı bir güne başlayacağız. Benim sizden talebim İkizdere’ye lütfen Milletvekillerinizle beraber yarın sizleri İkizdere’ye bekliyoruz.”

İkizderelilerin sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çevre konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi ve “Türkiye’deki çevreyi korumak zorundayız. Talan mı ediliyor? Evet biliyorum. Rant mı galip geliyor mu? Evet biliyorum ama hepsini çözmek mümkün. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde 2B sorunu var. Onu da makul bir çerçevede çözmek mümkün” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.