GündemManşet

Kılıçdaroğlu: hükümetin meşruiyeti bitmiştir

0

CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grup toplantısında, dün akşam yayınlanan kaydı dinletti.  Kılıçdaroğlu, “Ağrı Dağı, Erciyes Dağı ne kadar gerçekse kayıt o kadar gerçek” dedi.

“Hükümet istifa” sloganları eşliğinde açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu kaydı dinletirken, canlı yayında konuşmayı veren televizyon kanalları yayını kesti.

10013-kemal-kilic-grup

Kılıçdaroğlu, konuşmasında adı yolsuzluk operasyonuna karışan dört bakanın, Erdoğan’ın talebiyle istifa ettiğini hatırlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlı Erdoğan Bayraktar’ın istifa ederken “onaylanan imar planlarının büyük bölümü başbakanın talimatıyla yapıldı”açıklamasına da yer veren Kılıçdaroğlu “İlk kez cumhuriyet tarihinde bir bakan istifa ederken yolsuzlukların asıl kaynağının başbakan olduğunu açıkladı.” dedi.

“Başbakan üzerine gidecek diye bekledik, tam tersini yaptı “

“Biz bekledik ki sayın Başbakan televizyonlara çıkacak ‘bu ülkede yolsuzluk mu var? sonuna kadar gideceğim’ diyecekti ama demedi. O zaman biz de ‘helal olsun’ diyecektik. ‘Oğlu da olsa bakanları da olsa yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gidiyor.’ Ama tam tersini yaptı. Emniyete talimat verip yargı kararlarını uygulamayın dedi.

“Yolsuzluğun boyutları o kadar büyük ki örtecek bez üretilmedi”

Savcıları değiştirdi, sonra yine değiştirdi. Doğrudan müdahale etti. Apar topar adli kolluk kuvevetleri yönetmeliğini değiştirdiler. Şimdi de yasal yollarla elde edilmiş yolsuzluk ve rüşvet delillerini, çıkaracakları yasalarla yok etmek sitiyorlar. Bunların hiçbiri bakanlar kurulunda görüşülen yasa tasarıları değil. Elimizi vicdanımıza koyalım; neden yasa teklifi değil de kanun teklifi olarak geliyor? Çünkü zamana karşı yarışıyorlar.Bakanların çocukları onların yatak odalarından çıkan kasalar, yandaş medya için oluşturulan havuzlar , müteahhitlere verilen ihaleler, bütün bunları yok etmek istiyorlar. Arkadaşlar bunları emin olun yok edemezler. Yolsuzluğun boyutları o kadar büyük ki bunu örtecek bir bez üretilmedi.

“Kriptolu telefon sana yolsuzluğu ört diye değil devlet işleri için verildi”

Akşam başbakanlık açıklama yaptır montajdır diye. “Benim sesim değildir , Bilal’in sesi değildir” demiyor, montajdır diyor. Bugün bir itirafta bulunuyor, kriptolu telefonlar dinlenmiştir diyor. Yolsuzluğu ört diye sana kriptolu verilmedi devletin işleri için verildi.Kaydı üç dört kanalda teyit ettik, Ağrı dağı, Erciyes dağı ne kadar gerçekse bu kayıt ta o kadar gerçek.

“Nasıl milletin yüzüne bakıyorsun?”

Hayatı yalan üzerine kurulu bir başbakandan birşey beklenemez. Benim üzüldüğüm ona hala inanan yurttaşlarım. Daha arkası gelecek bunların.  Nasıl milletin yüzüne bakıyorsun sen? Ar damarın yok mu ya?

“TİB kayıtlarını yayınlayın”

Artık Recep Tayyip Erdoğan’a başbakan diyemeyiz. Bu hükümetin meşruiyeti bitmiştir. Yalancıdan başbakan olmaz hırsızdan başbakan olmaz. Erdoğan’a çağrı yapıyorum : TİB kayıtlarını yayınlayın,  hangi saatte kim kiminle konuştu yayınlayın.

“Medya patronları korkmayın “

Medya üzerinde de durmak isterim. Korkmayın, medya patronlarına söylüyorum sizin topluma karşı yükümlüğünüz var, halkın doğru bilgilenmesi lazım. CHP’nin sesinini kesebilirsiniz ama sokaktaki yurttaş sizi affetmez.

(Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.