DünyaHayvan HaklarıManşet

Kiev Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanlar da Rus saldırılarının tehditi altında

0

 

Ancak Kiev Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların tahliyesi için henüz bir plan bulunmuyor. Hayvanat Bahçesi Müdürü Kyrylo Trantin, “Bu hayvanları tahliye etmek neredeyse imkansız, çünkü gerekli veteriner ve nakliye hizmetini sağlamak mümkün değil” diyerek hayvanların tahliyesi için geç kalındığını belirtiyor. Trantin’e göre bahçede hayvanlara 10 gün yetecek kadar yiyecek stoku bulunuyor.

Hayvanlara sakinleştirici veriliyor

Trantin özellikle fillere ve başka bazı korumasız türlere patlamalar sırasında sakin kalabilmeleri için sakinleştirici verdiklerini kaydederek, “Savaş hayvanlarda büyük stres yaratıyor. Bazıları kapalı alanlara ya da yeraltına kaçtı. Bakıcılarımız gece boyunca onlarla kalıyor” dedi.

Geçen hafta Kiev Hayvanat Bahçesi yakınlarında şiddetli çatışmaların yaşandığı anları kaydeden bir video sosyal medyada paylaşılmış, çekilen görüntüler üzerine hayvanların durumuna dair kaygılar dile getirilmişti.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya‘nın İngiltere’yi bombalamaya başlaması üzerine Londra Hayvanat Bahçesi‘ndeki bazı nadir hayvanlar güvenli bir mekana nakledilmişti. Ancak hayvanat bahçesindeki korumalı alanların bombalarla imha edilmesi ve hayvanların kaçarak tehlike oluşturmasının önüne geçmek amacıyla bazı zehirli ve tehlikeli hayvanlar öldürülmüştü.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.