DünyaManşet

Kıbrıs’ta seçim: Akıncı, Toplumcu Kıbrıs’ta güneşli günler

0
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mustafa Akıncı

Kuzey Kıbrıs bugün (19 Nisan) Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirdi.

22.kıbrısta seçim

Adaylar Derviş Eroğlu (Ulusal Birlik Partisi), Sibel Siber (Cumhuriyetçi Türk Partisi), ve Bağımsız adaylar: Mustafa Akıncı, Kudret Özersay, Mustafa Onurer (Kıbrıs Sosyalist Partisi), Arif Salih Kırdağ, Mustafa Ulaş .

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mustafa Akıncı

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mustafa Akıncı

Geçen dönemin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğluna karşı bağımsız olarak adaylığını koyan Bağımsız aday Mustafa Akıncı, Nazım Hikmet’in “Nikbinlik” şiirinden Edip Akbayram’ın bestelediği sözler ile halka hitap etmiş ve

“Güzel günler göreceğiz çocuklar
Motorları maviliklere süreceğiz
Çocuklar inanın inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz,  güneşli günler…” şeklinde Kıbrıslılara seslenmişti.

Seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre bugün yapılan 1. Tur sonucunda  %50’yi geçemeyen adaylardan en çok oyu alan Eroğlu ve Akıncı 2. Tura kaldılar. Muhalefet  partisi Cumhuriyetçi Türk Parti adayı Sibel Siber ise seçimlerde 3. sırada yer alıyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Derviş Eroğlu, geçerli oyların yüzde 29,33’ünü, Mustafa Akıncı, yüzde 26,27’sini, Sibel Siber, yüzde 22,73’ünü, Kudret Özersay da yüzde 20,56’sını aldı.

4. sıraya yerleşen Doç.Dr. Kudret Özersay ise büyük bir başarıya imza attı. Bağımsız aday Özersay yitirilen toplumsal özgüvene vurgu yaptı ve gönüllü halk örgütlenmesi ile parti bütçesi olmaksızın %20 gibi büyük bir oranda oy aldı.

İkinci tur seçimleri ise hemen bir hafta sonra 26 Nisan Pazar günü gerçekleşecek.

Bugünkü seçimlerden sonra yaptığı basın açıklaması ile Akıncı, ikinci tur seçim öncesinde CTP- BG adayı Sibel Siber’i, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nu ve Bağımsız Aday Kudret Özersay’ı ziyaret edeceğini ve destek isteyeceğini açıkladı.

Haber: Yelda Çubukçu

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.