DünyaManşet

Kıbrıs’ta Mustafa Akıncı dönemi

0

KKTC Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimini Mustafa Akıncı’nın kazandığını ilan etti. Ada’da sol siyasetin adayı Akıncı, oyların yüzde 60.4’ünü alarak, yüzde 39.5’da kalan rakibi Eroğlu’na fark attı ve 5 yıllığına yeni cumhurbaşkanlığı seçildi.

18.Mustafa Akıncı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi oyların yüzde 60,5’ini alan bağımsız aday Mustafa Akıncı oldu. Mevcut Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise seçimlerde yüzde 39,5 oy aldı.

İlk turda, Eroğlu, 30 bin 328 oy ile yüzde 28.15’le birinci, Akıncı ise, 29 bin 30 oy ile yüzde 26.94’le ikinci olmuştu.

Mustafa Akıncı, 2003’te, Annan Planı döneminde oluşturulan Barış ve Demokrasi Hareketi’nin (BDH) kurucularından olup, liderliğini üstlendi. Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) oluşumuyla birlikte başkanlık görevini devretti.

Oxford, Harvard ve Yale Üniversiteleri gibi dünyaca tanınmış akademik platformlar ile Chatham House gibi uluslararası forumlarda Kıbrıs konusuna ilişkin konferanslar verip panellere konuşmacı olarak katıldı.

2010’da ‘Belediye Başkanlığı’nda 14 Yıl’ isimli kitabı yayınlandı.

(Radikal)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.