DünyaManşet

Kıbrıs’taki yangın dün akşam kontrol altına alındı: Dört kişi hayatını kaybetti

0

Kıbrıs‘ta dört kişinin hayatını kaybettiği yangının dün akşam saatleri itibariyle kontrol altına alındığı açıklandı.

İtfaiye Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamaya göre, yangında aktif cephe kalmadığı duyurulurken, bazı bölgelerde alevlenmelerin olduğu, soğutma çalışmalarının da devam ettiği kaydedildi.

Hayatını kaybedenlerin Mısırlı olduğu tahmin ediliyor

Mısır Dışişleri Bakanlığı, yangında hayatını kaybedenlerin Mısırlı olduklarına ilişkin kendilerine bilgi verildiğini söyledi.

Hayatını kaybedenlerin, Mısırlı tarım işçileri olduğu tahmin ediliyor. Yerel basın da cansız bedenlerin, Odos Köyü yakınlarında yanmış araçlardan yaklaşık 400 metre uzakta bulunduğunu yazdı.

Pazar günü gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı Nicos Nouris, “Bütün belirtiler, bu kişilerin dünden beri aradığımız dört kayıp kişi olduğunu destekliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor

Yetkililer, yangını “Kıbrıs tarihindeki en kötü orman yangını” olarak nitelerken, olayla ilgili kundaklama şüphesiyle 67 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı.

Polis, bir görgü tanığının, şüpheliyi cumartesi günü yangının başladığı sırada Limasol’un kuzeydoğusunda bulunan Arakapas Köyü‘nden uzaklaşırken gördüğünü söyledi.

Yangına müdahale

Yangının Trodos Sıradağları‘nın eteklerinde 50 kilometrekareyi aşan çam ormanı ve yoğun bitki örtüsü ile kaplı bir alana yayıldığı açıklanmıştı.

Yangının söndürülmesi için Yunanistan, İtalya ve İsrail yardım için itfaiye uçakları göndermiş, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri‘nin de yangına helikopterlerle müdahale ettiği bildirilmişti.

Yangını şiddetli rüzgarın da körüklediği belirtilirken, yangından etkilenen Limasol bölgesindeki çok sayıda köyün boşaltıldığı kaydedildi.

Yetkililer, olay nedeniyle evlerini terk edenlerin bugün itibariyle evlerine geri dönebileceğini aktardı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.