EmekManşet

KESK: Binlerce emekçiyle Meclis’i kuşatacağız

0

“Torba Yasa Tasarısı”na karşı Meclis’e yürüyen KESK’lilere polis biber gazı ile müdahalede bulundu. KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, yasanın geçmesine izin vermeyeceklerini ve önümüzdeki günlerde binlerce emekçiyle Meclis’i kuşatacaklarını kaydetti.

KESK yönetici ve üyeleri, “Emek ve halk düşmanlığı” olarak nitelendirdiği “Torba Yasa Tasarısı”na karşı Meclis’e yürümek istedi. Yürüyüşe KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Eğitim Sen ve Tüm Bel-Sen genel başkanlarının da aralarında bulunduğu KESK’e bağlı çok sayıda sendika temsilcisi katıldı. SGK önünde bir araya gelen KESK’liler, Meclis önüne yürüyüp orada basın açıklaması yapmak istedi. Ancak yürüyüşün yapılmasına izin vermeyen polisler, barikat kurdu. Barikatı zorlayarak yürümek isteyen KESK’lilere polis biber gazı ile müdahalede bulundu.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILAMADI

KESK’liler yürümekte ısrar ederken, KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ile BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in vali ile görüşmesinin ardından yürüyüşe ve Meclis önünde basın açıklamasına izin verilmeyeceği belirtildi. En demokratik hakları olan basın açıklamalarının yapılmasına dahi tahammül edemeyen AKP hükümetinin, hak gaspları anlayışının bir sonucu olduğunu ifade eden Çınar, “Torba Yasa Tasarısı”na karşı önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir eylem programı hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Çınar, “Bugün bize izin verilmiyor, ama biz çok yakın bir zaman sonra Türkiye’nin her yerindeki emekçiler olarak Torba Yasa’ya karşı Ankara’ya yürüyeceğiz ve Meclis’i kuşatacağız. Bu yasanın geçmesine izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Çınar, yürüyüşün yapılması için emniyet amiri ile yaptıkları görüşmeler sırasında amirin kendisine “Canım” diye hitap etmesini de eleştirerek amirlerin bu gücü yöneticilerinden aldığını ve emniyet amiri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Çınar’ın konuşması sırasında da KESK’liler ile polis arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Çınar konuşmasını basın açıklamasını yapamadıkları için orada iki saat bekleyen basın mensuplarından özür dileyerek bitirdi.

Basın açıklamasına izin verilmediği için, KESK’liler, taleplerini gün içinde basın yayın kurumlarına yazılı olarak ileteceklerini belirtti.

(Sol Defter)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.