DoğaManşet

Kentsel dönüşümün yeni hedefi meralar

0

Torba yasayla artık meralar da kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kullanılabilecek. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İstanbul Şube Başkanı Atalık, “Zaten meralarda sınırdayız. Bunları da kaybedersek, et fiyatları daha da artar” dedi.

2 anadolu meraları...

Cumhurbaşkanı’nın dün onayladığı torba yasada Mera Kanunu’na eklenen bir madde ile artık meralar da kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kullanılabilecek. Torba yasada 4342 sayılı Mera Kanunu’nun 14. maddesinin birinci fıkrasına şu bentin eklenmesine karar verildi.

“(ı) İlgili belediye sınırları içerisinde alternatif alan bulunmaması şartıyla Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı olarak ilan edilen”

Gerekçe olarak ise mevzuata uyum sağlamak gösterildi.

Bianet’den Nilay Vardar’ın haberine göre ZMO İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, zaten 14,6 milyon hektar mera kaldığını belirterek Türkiye’nin hayvancılığı geliştirmeye çalışırken meraları daraltmasının zaten oldukça yüksek olan kırmızı et fiyatlarını daha da yükselteceğini belirtti.

Şu anda Türkiye’deki meralar sınırlarının sonuna dayandığını vurgulayan Atalık, “Eldeki mevcutl mera alanlarını korumamız gerekiyor. Çünkü nüfus artmaya devam ediyor. Başka mera ve tarım arazisi yok artık. Her yere konut yaparak ekonomiyi inşaat sektörüne dayandırırsanız doğal varlıklar kalmaz. Bu da yaşam alanlarımızın tükenmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

(Bianet)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.