Ekolojiİklim KriziManşet

Kemer’deki orman yangınında üçüncü gün

0

Antalya’nın Kemer ilçesi, Göynük Değirmendere Mahallesi‘ndeki ormanlık alanda pazartesi günü, akşam saatlerinde çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Şu ana kadar yanan alanın 180 hektarı geçtiği belirtiliyor.

Yangını söndürme çalışmaları, gece boyunca helikopterlerle devam etti. Gece görüş sistemlerine sahip beş helikopter bölgede görevlendirildi.

Salı sabahı başlayan müdahalelerde 22 helikopter ve 10 uçak ile çok sayıda ekip görev almıştı. Ancak rüzgar hızının zaman zaman artması, yangına müdahaleyi zorlaştırıyor.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu çalışmalarla ilgili NTV kanalına şunları söyledi: “Şu anda (yangını) bir yere sıkıştırdılar ama bugün ayın en sıcak günü olacak. Helikopterlerin su aldığı yer çok yakın olduğu için bugün öğlene kadar kontrol altına alınır diye düşünüyoruz.  Bizim en büyük dezavantajımız karadan hiç müdahale edemiyoruz. Şu anda zirveye çıktı yangın, 900-950 metrede sonrası kayalık. Ama bir başka yere kozalak atarsa o zaman başka yere sıçrayabilir. Yerleşim yerlerini tehdit edecek bir durum yok şu anda” dedi.

Bugün (26 Temmuz Çarşamba) sabahın ilk saatlerinden itibaren çok sayıda helikopter ve uçak da çalışmalara yeniden katıldı.

Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor. Karadan da çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye araçları ve orman işçileriyle yangına müdahale sürüyor.

Yangının neden çıktığı henüz bilinmiyor, ancak sert rüzgarın etkisiyle geniş ve sarp bir alana yayıldığı için söndürmede güçlük yaşanıyor.

Türkiye’de 10 günde 203 orman yangını çıktı

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.