ManşetTürkiye

KCK soruşturmasında 33 kişi tutuklandı

0

KCK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 41’i avukat 46 kişiden 33’ü tutuklandı.

İstanbul’da Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 41’i avukat 46 kişiden 33’ü tutuklandı.

İstanbul Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan tarafından ifadeleri alınan 46 kişiden 43’ü tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmişti.

Mahkeme, 43 kişiden 32’si avukat 33 kişinin tutuklanmasına karar verirken 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

41’i avukat 46 kişi 22 Kasım Salı günü düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınmıştı. 25 Kasım Cuma gününe kadar Emniyet Genel Müdürlüğü’nde sorgulanan kişiler, daha sonra Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’ne çıkarıldılar.

Burada Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan tarafından sorgulanan şüphelilerden 43’ü örgüt üyesi olmak ve örgüt yöneticisi oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler.

Hakkında tutuklama kararı verilen 33 kişi mahkemede savunma yapmazken avukatları da mahkemenin tarafsız ve bağımsız olmadığını ileri sürerek savunma yapmadı. İstanbul Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar ise sanıklar tarafından kabul edilmedi.

Tutuklanan avukatlar, İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’ın talimatlarını Kandil’e iletmekle suçlanıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.