ManşetDoğa MücadelesiEkolojiKazdağları Günlüğü

Kazdağları’nda madene karşı el ele eylemleri koronavirüs sebebiyle dijital ortama taşındı

0

Çanakkale’deki maden projelerine tepki göstermek için Temmuz 2019’dan bu yana Kazdağları’nda çadırlı nöbet gerçekleştiren eylemcilerin her cumartesi il meydanında gerçekleştirdikleri el ele eylemleri koronavirüs sebebiyle dijital ortama taşındı.

İki haftadır salgına karşı alınan önlem kapsamında eylemlerine ara veren Her Yer Kazdağları ekibi madenlere tepkilerini sosyal medyada sürdüreceklerini belirtti. Her cumartesi saat 15.00’da belirlenen yeni bir etiket üzerinden sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapılacak.

‘Kazdağları’ndaki virüs maden şirketleridir’

Dijital ortama taşınan eylemin ilk etiketi ise #KazdağlarıEvimiz oldu. Aktivistler, yaptıkları paylaşımlarda “Kazdağları’ndaki virüs maden şirketleridir. Kazdağları’nda 155 şirkete 279 maden ruhsatı verildi!” ifadelerini kullandı.

Ormansızlaşmanın salgın hastalıkların yayılması üzerindeki etkisine dikkat çekilen paylaşımlarda “Ormansızlaştırma, hayvanlardan insanlara geçen hastalıkların artış sebeplerinden biridir. Madenler için binlerce hektar ormanlık alan yok ediliyor!” denildi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.