İklim KriziManşetYerel

Kazdağlarında iki ayrı noktada orman yangını

0

Balıkesir’in Erdemli ilçesinde Kazdağı Milli Parkı’nda orman yangını çıktı. Dağlık bölgedeki yangına havadan üç uçak ve dokuz helikopterle müdahale ediliyor.

Kazdağı Milli Parkı’nda Kavurmacılar Mahallesi’nin üst kısmındaki Dereağzı mevkisinde sabah saatlerinde çıkan yangının dumanlarını fark eden mahalleli, itfaiyeye haber verdi. Bunun üzerine bölgeye Edremit ve Balıkesir Orman İşletme müdürlüklerinden çok sayıda arozöz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ve su tankerleri ile üç uçak ve dokuz yangın söndürme helikopteri yönlendirildi.

Karadan ulaşımın olmadığı bölgeye dozerlerle yol açma çalışması başlatıldı.

Bölgede yaşayan Mehmet Kılıç, “Yangının çıktığı bölge, insanın bile zor girebileceği bir yer. 2 tarafı vadi. Sağı, solu taş. Ayağın kaydığında direk dereye düşersin. Tam dere yatağını olduğu yer” dedi.

Küresel ısınmaya bağlı iklim krizi nedeniyle halen mevsim ortalamalarının üzerinde sıcaklıklarla boğuşan Türkiye‘de ormanlık alanlardaki aşırı kuruma nedeniyle yangın çıkma riski her zamankinden daha çok.

Yangına havadan müdahale sürüyor.

OGM’den açıklama

Orman Genel Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamada da, “4 Uçak, 29 Helikopter bölgede görev yapıyor. Yangını kontrol almak için ekiplerimiz havadan ve karadan müdahalelerini sürdürüyor. Son ateş sönene kadar görevdeyiz” denildi.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.