Doğa MücadelesiKazdağları GünlüğüManşet

Kazdağları’nda büyük eylem hazırlığı

0

Alamos Gold’un Kazdağları’nda altın arama ruhsat süresinin 13 Ekim’de dolması nedeniyle 12 Ekim’de binlerce kişinin katıldığı bir nöbet eylemiyle ‘Ruhsatı yenilemeyin’ çağrısı yapılacak.

Kazdağları’nda siyanürlü altın arama faaliyetleri ve ağaç katliamı nedeniyle haftalardır yapılan eylemlerle protesto edilen, Kanada merkezli Alamos Gold şirketinin altın arama ruhsatı 13 Ekim’de ruhsat süresi dolacak. Aktivistler ve yöre halkı, ruhsatın yenilenmemesi için bir gün önce, yani 12 Ekim’de büyük bir eylem yapmayı planlıyor. Buna göre, yaklaşık 30 bin kişinin katılacağı, ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ eylemi yapılacak.

Belediye Başkanı Gökhan’da davet

Herkesi 12 Ekim’de Cumhuriyet Meydanı’na davet eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Vicdanınızın ve yurttaşın sesini dinleyin ve ruhsatı yenilemeyin. Onlar gidecek ve bizler onların bıraktığı o katliamla yaşamak zorunda kalacağız” dedi. Kaz Dağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan da, “Bizler doğa ve yaşam mücadelemizi, binlerce yıldır bu toprakların can damarı olan, ‘bin pınarlı İda’yı, Kaz Dağları’nı savunmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bakanlığı da ruhsatı yenilememeye çağırıyoruz” diye konuştu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.