TürkiyeManşet

Kayıp Gökhan Güneş’i arayan ailesi bir kez daha gözaltına alındı

0
Sivil giyimli kişiler tarafından işyerinin önünden dört gün önce kaçırılan Gökhan Güneş’in akıbetini soran ailesi ve arkadaşları, bir kez daha gözaltına alındı.
 
20 Ocak’ta İstanbul Başakşehir‘de polis oldukları iddia edilen kişilerce kaçırılan Güneş’in bulunması için ailesi ve arkadaşları bu kez İstanbul İkitelli‘de bulunan Arena Park önünde bir araya geldi. 

‘Kardeşimi kaçırdınız, geri vereceksiniz’

MA‘nın aktardığına göre, “Gökhan nerede?” yazılı pankartın açıldığı eylemde, kardeşleri Nurhayat Güneş ve Gülhayat Güneş Toraman birer konuşma yaptı. Nurhayat Güneş, “Bu mahallede daha önce defalarca kez kaçırılmaya çalışılan kardeşim nerede? Kardeşimi kaçırmaya çalışanlar, kaybetmeye çalışanlar size sesleniyoruz: Gökhan’ı ya verirsiniz ya da biz her gün sokaklarda, meydanlarda onu aramaya devam ederiz. Gökhan nerede? Bir daha soruyoruz. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı kardeşimi kaçırdınız, geri vereceksiniz” dedi.

Gülhayat Güneş Toraman ise, “Gökhan için buradayız, olmaya da devam edeceğiz. Kardeşimi bırakmayacağız, kaybedemeyeceksiniz. Biz durmayacağız, yılmayacağız. Bizi gözaltılarla, farklı yerlere dağıtarak, hastanelere, uzak yerlere bırakarak, zulmederek yıldıramayacaksınız” ifadelerini kullandı.

İkinci gözaltı

Polis, yapılan konuşmaların ardından aile bireyleri Gülhayat Toraman ve Nurhayat Güneş ile arkadaşları Ferhat Harun Pehlivan, Özge Doğan ve Hacı Toraman’ı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü‘ne götürüldü.

‘TEM almıştır, birkaç güne bırakırlar’

Güneş’in ailesi ve arkadaşları daha önce de gözaltına alınmış, Güneş’in ablası Gülhayat Güneş, kendilerini gözaltına alan polislerin, “Gökhan’ı muhtemelen TEM almıştır. Birkaç güne bırakırlar” dediğini aktarmıştı.

Güneş, “Emniyet Müdürü’ne kardeşimi bulun dediğimde, ben Gökhan’ı bulacağım demedi. ‘En kısa sürede sana teslim edeceğim’ dedi. Bu da Gökhan’ın ellerinde olduğunu gösteriyor” demişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.