Kayıp Gökhan Güneş’i arayan ailesi bir kez daha gözaltına alındı

Dört gün önce işyerinin önünden sivil giyimli kişilerce kaçırılan Gökhan Güneş'in nerede olduğunu soran ailesi ve arkadaşları yine gözaltına alındı. Güneş'in ablası, 'Polis kardeşimin muhtelemen TEM'de olduğunu söyledi' dedi.
Sivil giyimli kişiler tarafından işyerinin önünden dört gün önce kaçırılan Gökhan Güneş’in akıbetini soran ailesi ve arkadaşları, bir kez daha gözaltına alındı.
 
20 Ocak’ta İstanbul Başakşehir‘de polis oldukları iddia edilen kişilerce kaçırılan Güneş’in bulunması için ailesi ve arkadaşları bu kez İstanbul İkitelli‘de bulunan Arena Park önünde bir araya geldi. 

‘Kardeşimi kaçırdınız, geri vereceksiniz’

MA‘nın aktardığına göre, “Gökhan nerede?” yazılı pankartın açıldığı eylemde, kardeşleri Nurhayat Güneş ve Gülhayat Güneş Toraman birer konuşma yaptı. Nurhayat Güneş, “Bu mahallede daha önce defalarca kez kaçırılmaya çalışılan kardeşim nerede? Kardeşimi kaçırmaya çalışanlar, kaybetmeye çalışanlar size sesleniyoruz: Gökhan’ı ya verirsiniz ya da biz her gün sokaklarda, meydanlarda onu aramaya devam ederiz. Gökhan nerede? Bir daha soruyoruz. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı kardeşimi kaçırdınız, geri vereceksiniz” dedi.

Gülhayat Güneş Toraman ise, “Gökhan için buradayız, olmaya da devam edeceğiz. Kardeşimi bırakmayacağız, kaybedemeyeceksiniz. Biz durmayacağız, yılmayacağız. Bizi gözaltılarla, farklı yerlere dağıtarak, hastanelere, uzak yerlere bırakarak, zulmederek yıldıramayacaksınız” ifadelerini kullandı.

İkinci gözaltı

Polis, yapılan konuşmaların ardından aile bireyleri Gülhayat Toraman ve Nurhayat Güneş ile arkadaşları Ferhat Harun Pehlivan, Özge Doğan ve Hacı Toraman’ı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü‘ne götürüldü.

‘TEM almıştır, birkaç güne bırakırlar’

Güneş’in ailesi ve arkadaşları daha önce de gözaltına alınmış, Güneş’in ablası Gülhayat Güneş, kendilerini gözaltına alan polislerin, “Gökhan’ı muhtemelen TEM almıştır. Birkaç güne bırakırlar” dediğini aktarmıştı.

Güneş, “Emniyet Müdürü’ne kardeşimi bulun dediğimde, ben Gökhan’ı bulacağım demedi. ‘En kısa sürede sana teslim edeceğim’ dedi. Bu da Gökhan’ın ellerinde olduğunu gösteriyor” demişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR