Kültür-SanatManşet

Katılımcı bir tiyatro: Kara Kabare’nin armağan ekonomisiyle oynanacak oyunu Kadıköy Emek Sahnesi’nde

0

Türkiye’de ilk kez armağan ekonomisiyle tiyatro yapan ödüllü topluluk Kara Kabare,  10’uncu yılında “Zenhar” adlı oyunuyla 28 Kasım Pazartesi’den itibaren her Pazartesi 20.30’da Kadıköy Emek Sahnesi’nde olacak.

Topluluğun tüm oyunları gibi Zenhar da armağan ekonomisiyle oynuyor. Oyunun bütün masrafları, kitlesel fonlama projesi ile kumbaraya
seyirciden gelen katkılarla karşılandı.

Seyirci bu kumbaraya kaydolarak, her ay belli bir para karşılığında çeşitli armağanlar alabiliyor. Dilendiği zaman iptal edilebilecek bu aylık abonelik Seyirci oyuna rezervasyonunu topluluğun internet sitesi üzerinden yapıyor.

Oyunun sabit bir bilet fiyatı yok; topluluğun kendisini dengede hissedebilmek ve armağanını vermeye devam edebilmek için belirlediği bir yelpaze var. Bu yelpazedeki nakit para armağanı, oyunu izlediken sonra armağan kutusuna bırakılıyor.

Şirvan Akan tarafından yazılan ve yönetilen Zenhar ‘bir tören oyunu’ olarak nitelendiriliyor. Oyun interaktif değil, seyircisinin katılabileceği bölümlerden oluşan bir deneyim. Seyirci bir oyun “izlemeye” değil, bir törene “katılmaya” davet ediliyor.

İklim krizinin, salgınların, savaşların, yoksulluğun damgasını taşıyan çağımızda, Kara Kabare “artık yeni dünyayı çağırma zamanı geldi” diyor ve daha güzel bir dünyayı çağırmakta tek bir seyirlik oyunun yeterli olmadığını düşünen topluluk; oyunun yanı sıra tüm yıla yayılan, ekinoksları ve gündönümlerini, ay döngülerini takip eden farklı çalışmalar düzenlemeye
de devam ediyor.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.