ManşetMedya-İnternet

“Katil ve Hırsız Erdoğan” manşetini atan gazetecilere 11 ay 20’şer gün hapis!

0

BirGün yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur, “Katil ve Hırsız Erdoğan” manşeti nedeniyle açılan Cumhurbaşkanı’na hakaret davasında 11 ay 20’er gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza mahkeme tarafından ertelendi. Çağlayan’daki İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşma, izleyicilerin çokluğu nedeniyle büyük duruşma salonunda görüldü.

25

Bianet’den Elif Akgül’ün haberine göre BirGün yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur hakkında “Katil hırsız Erdoğan” manşetinden dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret”suçlamasıyla açılan davada gazeteciler 11 ay 20’şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Eş Genel Başkanı Alper Taş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Fikri Sağlar, Zeynep Altıok Akatlı, İlhan Cihaner ile çok sayıda gazeteci ve okuyucu davayı izlemek için adliyedeydi.

Duruşmada konuşan, yargılanan gazetecilerden BirGün Yazıişleri Müdürü Berkant Gültekin, “Slogan manşet suç değil siyasi eleştiridir. İlk duruşmada da ifade ettik. Erdoğan hukuki olarak olmasa da siyasi olarak suçludur. Ülkedeki gençlerin ölümünden sorumludur Erdoğan” dedi.

26

Gültekin “Eğer olumsuz bir karar olursa da şunu söyleyeyim; Adaletin ayağı topaldır. Er geç gelecektir” şeklinde konuştu.

Can Uğur ise manşetlerinin arkasında olduklarını belirterek “Öldürülen gencecik çocukların, evlerden çıkan paralara karşı kamuoyunun sesi olmaya çalıştık” dedi.

Barış İnce de “Daha önce söylediklerimi tekrara gerek yok. ‘Hırsız katil Erdoğan’ sloganı nedeniyle insanlar tutuklanmıştı. Buna ilgi çekmek istedik” diyerek beraat talep etti.

Kararın ardından basın açıklaması yapan gazetecilerden Berkan Gültekin, kararla ilgili “Bizim için yüzağartıcı bir suçtur” dedi. Gültekin “Utanmıyoruz çekinmiyoruz. yargı tutuklanmış vaziyette. Bize verilen bu ceza sadece teferruattır” dedi.

Can Uğur ise, “Bu davada bize verilen karar şeref madalyasıdır” diye konuştu.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.