Emek

Kasım’da 57 işçi hayatını kaybetti

0

Basından derlediği bilgileri kayıt altına alan İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Kasım 2011 raporunu yayımladı. Rapora göre en az 57 işçi hayatını kaybetti, en az 1976 işçi de yaralandı.

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin kasım ayına ilişkin raporuna göre güvencesiz çalışma koşulları işçilerin hayatlarını almaya devam ediyor. Basın ve yayın organlarından tespit edilebildiği kadarıyla kasım ayında en az 57 işçi yaşamını yitirdi, en az 1976 işçi de yaralandı.

Kasım ayında en fazla ölüm olayı 19 işçinin hayatını kaybettiği inşaat/yol sektöründe görüldü.  19 ölümün sekizi düşme, üçü ezilme/göçük, biri elektrik çarpması sonucu gerçekleşti. Tarım/ orman işkolunda ise hayatını kaybeden işçi sayısı beş.  Kasımda hayatını kaybeden dokuz işçinin işkolu da belirlenemedi.

Kurban bayramı etkisi

En az 1976 işçinin yaralandığı geçen ay en fazla olay gıda sektöründe görüldü: 1791; bu işçilerin 1746’sı kesilme/kopma sonucu yaralandı. Gıda alanda rakamın bu kadar yüksek olmasının nedeni Kurban Bayramı’nda 1745 kasabın çeşitli yerlerinden yaralanmış olması. Bu durum gıda sektöründe görülen yaralanma rakamlarına yansıdı.

Maden sektöründe 51, İnşaat/yol işkolunda 31, tarım/orman işkolunda ise 20 yaralanma görüldü. Petro/kimya-lastik, enerji ve tekstil işkollarında ise sekizer işçinin yaralandığı tespit edildi.

Kasımda işçi yaralanmalarıyla sonuçlanan trafik/servis kazalarının sayısı ise 153. Raporda 37 yaralanmanın ise hangi iş kolunda yaşandığının belirlenemediği bilgisi yer alıyor.

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin hazırladığı rapor sadece basına yansıyan bilgiler üzerinden hareket ederek çıkarılıyor.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.