DünyaManşet

Kaşıkçı davasında 5 idam istendi!

0

Suudi Arabistan Devlet Haber Ajansı, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 11 şüphelinin ilk duruşmasının başladığını ve Suudi Arabistan Savcılığı’nın 5 şüpheli için idam cezası istediği duyurdu.

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Kasım ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, basın açıklaması yapan Başsavcılık Sözcüsü soruşturmada 21 kişinin isminin geçtiğini kaydederek, ancak 11 kişinin cinayetle suçlandığını kaydetmişti.

Al Watan gazetesine ve Washington Post gazetesine yazılar yazan Cemal Kaşıkçı’dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı. Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı’nın gittiği başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul’a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

Konuyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak çalışma kurulmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında görevlendirilen bir başsavcı vekili ile bir savcı koordinesinde konsolosluk binası ile Türkiye’den ayrılan Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi’nin konutunda inceleme yapılmıştı.

.

(Gazete Duvar)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.