Doğa MücadelesiManşet

“Kaş’a havaalanı istemiyoruz” isyanı

0

Antalya’nın 3. Havaalanının Kaş’ın Pınarbaşı Mahallesi’nde yapılacağı iddiası köylüleri ve turizmcileri ayağa kaldırdı.Dağı 70 metre kesip 7 bin nüfuslu ilçeye havaalanı yapacaklar.

39

Yusuf Yavuz’un Magma Dergisi’nde yer alan haberine göre Antalya’nın batısında yapılması planlanan 3. havaalanıyla ilgili Kaş’ın Çukurbağ mahallesinde yapılan incelemeler köylüyü ayağa kaldırdı. Pınarbaşı ve Çukurbağ köyleri arasındaki bölgede yaklaşık 6 bin 400 dönümlük bir alanda yapılacağı öne sürülen havaalanı projesine karşı önceki gün toplantı yapan köylüler, girişime karşı çıkıyor. Pınarbaşı eski Muhtarı Yusuf Acar “Havaalanı olursa köyümüzü buradan kaldırırlar, bizim gidecek başka yerimiz yok” derken, Kaş- Kalkan-Patara Otelciler Birliği Sözcüsü turizmci Aslan Çöl, bölgede yapılacak havaalanının kitle turizmini getireceğini belirterek, “Kitle turizmi gelirse aile işletmeleri ve Kaş biter.” diye konuştu.

Antalya’nın batısında yapılacağı açıklanan kentin üçüncü havaalanı, bir yıldır tartışmaların odağında. AKP’li milletvekilleri ve yerel siyasetçilerin seçim vaatleri arasında olan ve adının “Caretta Caretta Havaalanı” olacağı belirtilen havaalanı projesiyle ilgili Demre ve Kaş ilçeleri arasında bir kaç alternatif yer üzerinde duruluyordu.

Yapılan incelemelerin ardından, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, teknik konuların yanında tarihi doku, çevre, ormanlar ve tarım alanları dikkate alınarak Demre-Kaş arasında bir yer belirlendiğini açıklamıştı.

Ancak Pınarbaşı köylüleri havaalanı projesine karşı. Köy meydanındaki yüzlerce yıllık çınar ağacının altında bir araya gelen köylüler, merkez mahallenin yanı sıra Kartın Mahallesini de etkilemesi beklenen projeyi istemiyor. Pınarbaşı’ndaki toplantıya civar köylerin muhtarları ile Kaş’taki turizm işletmecileri de katıldı.

Toplantının ardından Pınarbaşı eski Muhtarı Yusuf Acar, havaalanı yapılacağı öne sürülen arazinin geçtiğimiz yıllarda özel ağaçlandırma yapılması için özel bir şirkete verildiğini ancak yaptıkları itirazlar üzerine bu bölgenin sit alanı ilan edildiğini dile getirdi. Köylerinde havaalanı yapılmasını istemediklerinin altını çizen Acar, “Buraya havaalanı yapılırsa bizim köyümüzü kaldırırlar. Biz köyümüzden memnunuz. Burada suyumuz var, yiyeceğimiz kadar sebzemizi üretiyoruz. Buradan başka gidecek bir yerimiz yok” diye konuştu.

(Magma Dergisi)

You may also like

Comments

Comments are closed.