Kültür-SanatManşetTürkiye

Karkatürist Latif Demirci hayatını kaybetti

0

Türkiye’nin usta çizerlerinden Latif Demirci, 61 yaşında yaşamını yitirdi. Demirci, bir süre önce kalp ameliyatı geçirmişti.

Muhlis Bey, Mithat ve Mirsat, Arap Kadri, Press Bey gibi karikatürleriyle Türkiye basınının önemli çizerlerinden Demirci’nin cenazesinin yarın ikindi saatinde Teşvikiye Camii‘nden kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı‘na defnedileceği duyuruldu.

Demirci’nin uzun süre çizeri olduğu Hürriyet Kitap Sanat da “Gazetemizin usta çizeri sevgili Latif Demirci’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayata, gündeme zekice bir mizahla baktığı tüm çizgileri bizimle…” mesajıyla haberi duyurdu. Karikatürist Musa Kart, Demirci’yi “Büyük ustaydı Latif, karikatüre adanmış bir hayat yaşadı. Erken gelen ölümü yüreğimi acıttı. Çok üzgünüm, çok…” sözleriyle andı.

Demirci’nin eski eşi yazar Latife Tekin de “Kızımın babası, sevgili arkadaşım, dostum adaşım Latif’i kaybettim, çok üzgünüm” mesajını yayımladı.

Demirci’nin son karikatürü 3 Haziran’da yayımlanmıştı.

 

Kariyerine Gırgır ve Fırt dergilerindeki karikatürleriyle başlayan 1961 doğumlu Demirci, Hıbır ve onun devamı HBR Maymun dergilerinin kurucusuydu. Fırt’ta çizdiği Tarzan ve Gırgır’daki Muhlis Bey en bilinen tiplemelerindendir. Mizah yazarı Atilla Atalay‘ın ünlü Sıdıka eserinin de çizimleri de Latif Demirci’ye aittir.

Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi dergi ve gazetelerde çizen Demirci, uzun süre Hürriyet Gazetesi için çizmişti; 2015 yılında Sedat Simavi Karikatür Ödülü‘nü kazanmıştı.

Sanat, basın ve siyasetten pek çok isim Demirci’nin ölümünden duyduğu üzüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.