DünyaManşet

Karayipler adasındaki yanardağ patlaması su ve yemek kıtlığına neden oldu

0

Karayipler’in doğusundaki küçük bir ada olan Saint Vincent’ta yer alan La Soufriere yanardağında salı günü yeniden patlama yaşandı. Yetkililer yanardağın aylar boyunca aktif kalabileceğini söyledi.

Art arda yaşanan patlamalar adadaki mahsulleri yok etti, suyu kirletti, hayvanları öldürdü ve altyapıyı harap etti. Ayrıca bazı yolları da geçilmez hale getirerek arama ve kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı.

Su ve yemek kıtlığı başladı

Şu ana kadar yaşamını yitiren bir insanın haberi gelmedi. Ancak yetkiler bölge sakinleri için su ve yemek kıtlığı tehlikesi bulunduğunu açıkladı.

Reuters’ın aktardığına göre akrabalarının yanında kalmak için tehlike bölgesindeki evinden kaçan 43 yaşındaki Jenetta Young Mason, “Hala içme suyu ve yiyecek arıyoruz” dedi.

Yardımlar yeterli değil

Başbakan Ralph Gonsalves ise yerel bir istasyonda yayınlanan bir basın toplantısı sırasında, komşu ülkelerden gelen bazı malzemelerin bölgeye ulaştığını ancak 100 binden fazla nüfusa sahip ada için yeterli olmayacağını duyurdu.

Hükümet sözcüsü Sehon Marshall ise Merkezi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin yanardağ patladığından beri su kaynaklarından su toplayamadığını söyledi. Marshall bu durumun yüzde 50’den fazla su deposunun tükenmesine neden olduğunu söyledi.

Hükümetin güvenli bölgelerde insanları barındırmaya yönelik çabaları ise Covid-19’un yayılmasını sınırlayan protokoller ve kişi sayısı nedeniyle karmaşık hale geliyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.