Koronavirüs SalgınıDoğaManşet

Karantinadaki İtalya’da kanalları yunus ve kuğular doldurdu

0
İtalya‘da, koronavirüs salgını nedeniyle alınan karantina önlemleri sonucunda, insansız hale gelen Venedik büyük kanal bölgesi, kuğular ve yunusların akınına uğradı. 

Çin‘in Wuhan kentinden dünyaya yayılan salgının Avrupa’da en çok etkilediği yer İtalya oldu. Ülkede salgında ölenlerin sayısı bugün 349 kişi artarak 2 bin 158’e yükselirken, vaka sayısı 27 bin 980’e ulaştı. İtalyan makamları tarafından alınan karantina ve izolasyon önlemleri ise ülkedeki çok sayıda bölgenin insansızlaşmasıyla sonuçlandı.

Reuters ve yerel kaynakların aktardığına göre, karantina yüzünden ıssız hale gelen Venedik büyük kanal bölgesinde yunusların dolaşmaya başladığı görüldü. Cagliari bölgesinde de feribotların çalışmaması nedeniyle limana kadar gelen yunuslar izlendi.

Kuğular da geldi

Bölgenin insansızlaşmasıyla birlikte doğal alanlarına geri dönen tek hayvanlar yunuslar değil. Yunuslarla birlikte, kuğuların da insansız bölgelerde dolaşmaya başladıkları tespit edildi.

Yunus ve kuğuların dışında, boşaltılan kentlerde dolaşan, boşaltılmış binaların içine giren başka yaban hayvanları da görüntülendi.

 

​’

You may also like

Comments

Comments are closed.