İklim KriziManşetTürkiye

Karadeniz’deki sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 82’ye yükseldi

0

Türkiye‘nin Batı ve Orta Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos’ta etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 82’ye yükseldi.

Afet ev Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Kastamonu‘da 71 kişi, Sinop‘ta 10 kişi ve Bartın‘da bir kişi olmak üzere toplam ölü sayısının 82 olduğu açıklandı.

Tahliye çalışmaları

AFAD, Bartın’daki sel felaketi sonrası 359, Kastamonu’da bin 480 ve Sinop’ta 639 kişi olmak üzere toplam 2 bin 478 kişinin bulundukları bölgelerden tahliye edildiğini de duyurdu.

Acil yardım ödeneği

Acil yardım ödeneğiyle ilgili yapılan açıklamada da üç kente toplam 119,23 Milyon TL nakdi ödeneğin gönderildiği ifade edildi:

AFAD tarafından; Kastamonu’ya 37 Milyon 500 bin TL, Sinop’a 18 Milyon TL ve Bartın’a 2 Milyon TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Kastamonu’ya 25 Milyon, Sinop’a 13 milyon ve Bartın’a 2 milyon ödenek gönderilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ise Kastamonu’ya 13 Milyon 480 Bin TL, Bartın’a 3 Milyon 750 Bin TL, Sinop’a 4 Milyon 500 Bin TL ödenek gönderilmiştir. Toplamda 119,23 Milyon TL nakdi ödenek gönderilmiştir.”

Yapılan açıklamada, üç ilde de elektrik verilmeyen köy kalmadığı belirtildi.

Ulaşım ve altyapı çalışmaları

Ulaşım ve altyapıyla ilgili de şu bilgiler paylaşıldı:

Kastamonu’da; İnebolu-Küre arası ulaşım kısmi olarak açılmış olup sadece resmi araç ve yardım tırları kullanmaktadır. Şenpazarı-Ağlı arasında 2 bölgede onarım çalışmaları devam etmektedir. Yol trafiğe açılamamıştır. Daday-Azdavay yolu Azdavay Belediyesi Köprüsü üzerinden hafif araçlar için taşıt trafiğine açılmıştır.

Bartın’da; yol hasarları onarılmış olup genel olarak ulaşım sağlanmaktadır.

Sinop’ta; Ayancık-Sakız yolunun 8000 km.sinde aşırı yağışlar sonucu oluşan selden dolayı hasar meydana gelmiş ve yol trafiğe kapanmıştır. 5 km’lik kısımda servis yolu hizmeti verilmektedir. Ayrıca Ayancık’ta portatif köprü kullanıma açılmıştır. 17.08.2021 itibariyle 7 tane kapalı köy yolu kalmıştır.

Kastamonu ve Sinop Havalimanları, bölgedeki demiryolu hatları ile kıyı yapılarında ulaşımı etkileyen bir sorun bulunmamaktadır.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.