ManşetKadın

Karaburun Kadın Platformu: 25 Kasım’da haklarımız, yaşamlarımız için sokağa!

0

Karaburun Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada tüm kadınlar 25 Kasım Çarşamba günü saat 11.00‘de İzmir‘de yer alan Karaburun Cumhuriyet Meydanı‘ndaki basın açıklamasına davet edildi.

Açıklamada “Her nefesimizle mücadeleyi büyütmek için, umutsuzluk yerine birbirimizden umut bulmak için, bunca katliamın içinde hayatımızı savunmak için 25 Kasım’da sokaktayız” ifadeleri kullanıldı.

Neden sokak?

Erkek şiddetine karşı İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması çağrısının yükseltildiği açıklamada neden sokakta olmayı tercih ettikleri ise şu cümlelerle belirtildi:

Bugün 25 Kasım’da bir kere daha yükselen sesimiz dört bir yanda yankılansın, isyanımız gök kubbeyi çınlatsın.

25 Kasımda Sokaktayız çünkü kadınlar her gün erkek şiddetine uğruyor, erkeklerce öldürülüyor.

Fotoğraf: Feminist gündem

25 Kasımda Sokaktayız çünkü kadınlar, her gün, boşanmak istedikleri için, “hayır” dedikleri için öldürülüyor.

25 Kasımda Sokaktayız çünkü kadınlar, her gün, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulanmadığı için öldürülüyor.

25 Kasımda Sokaktayız çünkü kadınlar, her gün, 15 yaşından küçük çocukların evlendirilmesinde beis görmeyen bir zihniyet altında, cinsel şiddete uğruyor.

‘Hayatımızı savunmak için’

Yapılan açıklamanın devamında “Her nefesimizle mücadeleyi büyütmek için, umutsuzluk yerine birbirimizden umut bulmak için, bunca katliamın içinde hayatımızı savunmak için 25 Kasım’da sokaktayız” denildi.

Açıklama “Tüm dünyada ve Türkiye’de kadına yönelik şiddetle mücadele eden kız kardeşlerimize Karaburun’dan selam ediyoruz. Yaşasın Kadın Dayanışması!” ifadeleriyle sona erdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.