Duyurular

Karaburun Bilim Kongresi’nin programı belli oldu

0

Bu yıl altıncısı düzenlenen Karaburun Bilim Kongresi’nin programı belli oldu. Karaburun ve Mordoğan’da 8-11 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan kongrenin ana teması bu yıl “Dünyanın dört bucağı: Kapitalizm ve mücadele”

Kongrede dünyanın dört bucağını değişik biçimlerde denetleyen, ekonomik müdahalelerden fiili savaşlara kadar iktidarını tahkim etmenin bir dizi yolunu hayata geçiren kapitalizm ve yine bu iktidar biçimlerine karşı dünyanın dört bir yanında baş gösteren mücadele pratikleri tartışmaların odağı haline getirilecek.

Programda ilk olarak 8 Eylül’de Karaburun’da gerçekleşecek olan “Gıda Egemenliği: Çiftçilerin Ekme-Biçme Hakkını Savunmak” başlıklı oturum gerçekleştirilecek. 13:30’da Mordoğan’da düzenleme kurulu adına Mehmet Türkay’ın yapacağı açılış konuşmasının ardından açılış oturumuna geçilecek. Oturumun başlığı “Kapitalizmin dünü, bugünü” olacak.

Dört gün boyunca sürdürülecek oturumlar, Yerel Yönetimler ve Kültür Politikaları, Hasan Ünal Nalbantoğlu’nun Sosyolojisinde Bilim, Bilim İnsanı ve Ekonomi Politik, Sosyalizmin Dünü: Reel Sosyalizm Deneyimleri, İslâmiyet ve Kapitalizm, Sosyal Medya ve Ayaklanmalar, Dünyanın Dört Bucağında Sosyalizm, Türkiye’de Emek Denetim Biçimleri Üzerine Gözlemler, Kuramsal, Tarihsel ve Güncel Boyutlarıyla Hak Mücadeleleri, Hayatı Kuşatan Kapitalizm, Afrika ve Ortadoğu’da Ayaklanmalar, Direnişin Dili: Sanat, Kapitalizm Öldürür, Direniş ve Tahayyül, Sokağın Bilgisi “Deneyimler, Kapitalizm: Sıtma ve Ölüm, Kapitalizmin Tahribatına Karşı Mücadele (Metin Lokumcu anısına), Demokratik Kitle Örgütleri ve Sendikaların Sınıf Mücadelesindeki Yeri: Türkiye Örneği, Gerçeğin Peşindeki Sinema, Türkiye’de ve Ortadoğu’da Kürt Özgürlük Mücadelesi, Neoliberal Dönemde Kapitalizmin Aşil Topuğu: Güvencesizleştirme, Çalışma Grubu Sunumları, Mücadelenin Bugünü, Yarını (Mihri Belli anısına) başlıkları ile gerçekleşecek.

Kongre yürütücüleri, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da yalnızca akademi içinde çalışan bilimcilerin değil gerçeğin ve eleştirel bilginin peşinde olan herkesin katılımını beklediğimizi vurguluyoruz” diyerek kongreye çağırıyor.

Oturumlar, konaklama, ulaşım ve kongreyle ilgili diğer konularda detaylı bilgi için www.kongrekaraburun.org/ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

(Sendika)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.