İklim KriziManşet

Kanarya şeklinde giyinen Yokoluş İsyancıları maden girişini kapattı

0
Fotoğraf: Florence O'Taylor

Birleşik Krallık’ta bulunan Durkham’daki kömür madeni alanının genişletilmesi planına tepki gösteren Yokoluş İsyanı aktivistleri kanarya şeklinde giyinerek girdikleri kafeslerle madenin girişini kapattı.  26 Ocak’tan bu yana madene giriş çıkışları kapatan eylemciler, toplamda üç gün boyunca madeni işgal etmeyi planlıyor.

Eylemciler, Durkham Belediyesi ve hükümetten Banks Madencilik tarafından yapılan genişletme başvurusunu reddetmelerini talep ediyor. İklim aktivistleri, projenin Birleşik Krallık’ın 2025 yılında kömürü aşamalı olarak kaldırma ve 2050 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdüne aykırı olduğunu söylüyor.

500 bin ton kömür

Banks Madencilik Durkham’da bulunan bir maden alanından 500 bin tonluk kömür çıkarımı için Durkham Belediyesine bir teklifte bulundu. Her ne kadar kömür sahasının genişletilmesine izin verilip verilmeyeceği Durkham İl Meclisi tarafından alınacak olsa da İskan, Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanı Robert Jenrick’in izni iptal etme yetkisi bulunuyor.

Londra’daki iklim aktivistleri daha önce Durkham Belediyesi önünde eylem gerçekleştirmişti. Daha sonra bakanlık önüne giden eylemciler, maden genişletilmesine tepkilerini bakanlık binası önündeki toprağı kazarak göstermişlerdi

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.