EnerjiManşet

Kanada’da petrol boru hattı projesine karşı yürüyüş

0

Kanada’da binlerce doğa hakları savunucusu aktivist Cumartesi günü (10 Mart) Kinder Morgan Petrol Boru Hattı’nın genişletilmesine yönelik çalışmaları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Proje ile Kanada’dan Pasifik Okyanusu’na mevcut durumun üç katı petrol akışı gerçekleşecek.

“Gasp edilmiş yerli topraklarında petrol boru hattına hayır!”

Kanada’da yaşamlarını sürdürme mücadelesi veren yerel liderlerin çağrısı ile Vancouver’in banliyölerinden Burnaby’de bir araya gelen aktivistler petrol boru hattına karşı birlik olma kararı aldı. Tsleil-Waututh kabilesinin üyelerinden Rueben George, Kinder Morgan şirketinin Burnaby’deki ofisi önünde gerçekleşen eylem sırasında, kalabalık davullar ve ilahiler söylerken, “Bizim spiritüel liderlerimizin Burnaby Dağı’nı geri alma talebi de akıldan çıkarılmamalı” şeklinde konuştu.

Kanada Başbakanı Tredau ile şirketin işbirliği bu dövizde, “Justin ile Kinder Morgan aynı yatakta” sözleri ile teşhir ediliyor

Birçok göstgerici ellerindeki, “Su hayattır”, “İzin de yok, boru hattı da” ve “Yerin altında bırak” dövizlerini taşırken diğerleri çıkardıkları seslerle petrole Burnaby’de geçit olmadığının mesajını verdi.

Trans Mountain boru hattı projesi merkezi Teksak olan Kinder Morgan şirketinin Kanada ayağı tarafından yürütülüyor. Proje ile ABD’nin Washington eyaleti ile Kanada arasındaki sularda devam eden çok yüksek sayıdaki petrok tankerinin sefer sayılarının daha da genişletilmesi planlanıyor.

Kanada Başbakanı Justin Tredau 2016 yılında projeyi onayladığı sırada, “Bu proje Kanada’nın en önemli çıkarlarını temsil ediyor” açıklamasını yapmıştı.

 

(Yeşil Gazete, Washington Post)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.