DünyaManşet

Kanada’da Müslüman aileye araçla saldırılmıştı: Polis nefret eylemi olabileceğini açıkladı

0

Kanada polisi, hafta sonu Kanada‘nın Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde beş kişilik bir aileye kaldırımda yürürken yapılan araçlı saldırının ırkçı bir saldırı olabileceğini duyurdu.

Aileden dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, polis ailenin İslam inancına sahip olduğu için hedef alındığını ve saldırının bir nefret eylemi olduğunu tahmin ettiklerini dile getirdi.

Saldırıya tepkiler

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, yaşanan saldırıyla ilgili Twitter hesabından bir taziye mesajı yayımladı ve müslümanlara yanlarında oldukları mesajını verdi:

Londra’daki Müslüman cemaatine ve ülkenin dört bir yanındaki Müslümanlara, yanınızda olduğumuzu bilin. İslamofobi’nin toplumumuzda kesinlikle yeri yok. Bu nefret sinsi ve alçakçadır, artık buna son verilmelidir.”

Kanadalı Müslümanlar Ulusal Konseyi (NCCM) Direktörü Mustafa Farooq da saldırıyla ilgili, “İddiaya göre bir adam arabasına bindi, sokakta yürüyen Müslüman bir aile gördü ve yaşamayı hak etmediklerine karar verdi” ifadelerini kullandı.

Farooq, bu saldırının Kanada topraklarına yapılan bir terör saldırısı olduğunu ve bu şekilde ele alınması gerektiğine dikkat çekti.

Ne olmuştu?

Hafta sonu meydana gelen saldırıda, 20 yaşındaki fail, olayın ardından kaçmaya çalışmış, ancak 7 kilometre sonra yakalanmıştı.

Saldırıda aynı aileden 74 ve 44 yaşlarında iki kadın, 46 yaşında bir erkek ve 15 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetmiş, dokuz yaşındaki bir erkek çocuğu ise ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Ailenin 14 yıl önce Pakistan’dan Kanada’ya göç ettiği de belirtildi. Saldırının meydana geldiği yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı Londra kenti, ülkede Müslüman nüfusun en çok yaşadığı bölgelerden biri.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.