İklim KriziManşet

Kanada’da acil durum: Alberta’daki 110 yangında 43 bin hektar orman küle döndü

0
Kanada

Kanada’nın Alberta eyaletinde cuma günü başlayan orman yangınları 110 farklı noktada devam ederken, 36 yangın halen kontrol altına alınamadı.

Alberta eyaletinde 24 binden fazla sivil tahliye edilirken, alevlerle savaşmak üzere Ontario ve Quebec eyaletlerinden ilave itfaiyeciler getirdi.

Ancak 24 saatten az bir sürede 45 yeni yangının patlak vermesi sonucu eyalette acil durum ilan edildi.

Fox Lake yakınlarında yaşanan yangında bin 458 hektarlık alan küle dönerken yaklaşık 20 ev kullanılamaz hale geldi. Drayton Valley kasabasında ise devam eden orman yangınında nedeniyle en az bin 500 hektarlık alan kül oldu, 7 bin 200 kişi tahliye edildi.

İtfaiye yetkilileri yüksek hava sıcaklıkları ve çok kuvvetli rüzgarların etkili olması nedeniyle yangınlara karşı verilen mücadelenin oldukça zorlu geçtiğini aktardı.

‘Şu ana dek 43 bin hektar orman küle döndü’

Alberta Eyalet Başbakanı Danielle Smith, daha önce benzeri görülmemiş şiddetteki yangınlar sonucu 24 binden fazla kişinin evlerinden tahliye edildiğini ve eyalette acil durum ilan edildiğini açıkladı.

Bu yılın başından bu yana meydana gelen yangınlarda şu ana kadar 43 bin hektarlık alanın küle döndüğünü sözlerine ekleyen Smith, acil durumlarda kullanmak üzere 1,5 milyar Kanada doları bütçe ayırdıklarını açıkladı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.