DünyaManşet

Kanada, marihuana üretimini ve satışını serbest bırakıyor

0

Kanada esrar olarak bilinen marihuana üretimini ve satışını bütünüyle serbest bırakan ilk G8 ülkesi olmaya hazırlanıyor.

Geçen yıllarda marihuananın medikal kullanımını serbest bırakan Kanada, 1 Temmuz 2018 tarihinde madde üzerindeki tüm kısıtlamaları iptal etmenin eşiğinde.

Canadian Broadcasting Corporation’a göre, Kanada’nın liberal hükümeti 2017’nin Nisan ayının ikinci haftasında marihuananın bütünüyle serbest bırakacaklarını açıklayacak. Trudeau, geçen yıllarda yaptığı bir açıklamayla marihuanayı yasaklamanın çocukları bu maddeden uzak tutmak konusunda işe yaramadığını belirtmişti.

Kanada’da marihuana üretimi lisanslı şirketlere bırakılacak olsa da, hane başına dört köke kadar ekimin de serbest bırakılacağı konuşuluyor. Lisanslı satışın ise 18 yaşından küçüklere yapılmayacağı belirtildi. Bazı yetkililer lisanslı satışın 2018’e yetişmesinin zor olduğunu, 2019’a ancak yetişeceğini belirtiyorlar.

Kanada lisanslı marihuana üretiminden yıllık 5-7 milyar dolarlık gelir elde etmeyi hedefliyor.

Kanada, marihuananın doğrudan ya da çeşitli kısıtlamalarla serbest bırakıldığı 20. ülke olacak. Marihuananın serbest olduğu 19 ülke ise şöyle:

Amerika Birleşik Devletleri (2 eyaletinde), Avustralya, Fransa, Arjantin, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Ekvador, Estonya, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İran, İspanya, Kuzey Kore, Kamboçya, Kolombiya, Pakistan, Uruguay, Kosta Rika.

 

(Odatv, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.